Новини

 • 13.02.2018
  Безплатни гинекологични прегледи за диагностика на хронична тазова болка
  Всички Повече
 • 12.02.2018
  Д-р Стаменов изнесе лекция за Училище "Майка навреме" - Задругата на яйцеклетката
  Всички Повече
 • 11.02.2018
  Новото преработено издание на учебника по Медицинска онкология беше представено на 9 февруари в МБАЛ „Надежда“
  Всички Повече
 • 05.02.2018
  Отмяна на ограниченията в болница "Надежда", въведени заради грипната епидемия в гр. София
  Всички Повече
 • 29.01.2018
  Профилактични прегледи за рак на гърдата на символична цена в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече

Консултация с диетолог в болница Надежда

Всяка сряда от 14:00 до 19:30 ч.в МБАЛ "Надежда" ще консултира проф. д-р Стефка Петрова - един от водещите специалисти по Хранене и диететика. Проф. д-р Стефка Петрова ще е на разположение на пациенти от различни възрастови групи – деца и възрастни, по всички здравни проблеми, които могат да бъдат повлияни от подобряване на храненето, елиминиране на хранителните дефицити и подходящо намаляване или увеличаване на телесното тегло.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Проф. д-р Константа Тимчева

Ръководител клиника "Медицинска онкология"

Здравейте!

Аз съм д-р Константа Тимчева. Обичах математиката, но името ми няма нищо общо с нея, нито пък с моя брат – известен математик, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”. Гордея се, че нося името на дядо си Константин, който е бил най-образованият човек в областта за онова време. С много лишения и труд дядо ми е построил къща в полите на Рила – в китното градче Сапарева баня. Там премина детството ми – недалеч от най-горещия минерален извор на Балканите, в близост до уханна борова гора и сред много цветя и плодни дръвчета в градината на моите скромни и трудолюбиви родители.
В Медицинския факултет на Висшия медицински институт - София, където следвах, беше основан кръжок по онкология. Ръководеха го двама известни професори – онколози – проф. Д. Тодоров и проф. Й. Стоичков. На тях дължа професионалната си ориентация. Бях убедена, че проблемите в областта на онкологията са толкова много, че всеки принос, макар и капка в океана, би бил полезен. Убедена съм в това и до днес.
След дипломирането три години работих по разпределение като интернист, кандидатствах за една аспирантура в Москва и, за моя изненада, ме приеха. Там подготвих и защитих кандидатската си дисертация. Следват повече от три десетилетия работа в Националния Онкологичен Институт (СБАЛО), където се хабилитирах и в продължение на 10 г ръководих най-тежката клиника в болницата – клиниката по химиотерапия.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Знанието е неизбежно. За мен това е начин на съществуване.
„Човек може толкова, колкото знае”, казва Френсис Бейкън. Изключително взискателна съм към себе си и към хората, с които работя, когато става дума за професионализъм. И строга - питайте колегите ми.
За пациентите си съм готова на всичко, не щадя институциите, с което съм си навличала много проблеми.

Интереси, хоби, свободно време:

Моето хоби – цветята, разтоварват ме и ме зареждат най-успешно. Обожавам да слушам Стинг, Андреа Бочели, Лучано Павароти, хубава класическа музика. Музиката лекува душата и е жизнено необходима за хората с тежки професии. Хубавата книга – също. Все още се въздържам да си купя електронен четец. То е като да поглъщаш определено количество калории във вид на таблетки, вместо нормална и вкусна храна.

Не забравям, че...

Скромната ми цел в живота е да бъда полезна. За пациентите си, за семейството, за колегите. Правя го с удоволствие. И докато мога. Съгласна съм с майка Тереза, че „Най-голямото щастие е да си полезен на другите”.

Защо избрах да работя в "Надежда":

„Надежда” е моят мечтан от години пристан, където бих могла да разгърна най-добре потенциала си като лечител и учител за млади колеги. Несравним уют, приятелска атмосфера и … много надежда.

« Обратно в екип