Новини

 • 14.09.2019
  10 УСПЕШНИ ОПЕРАЦИИ НА ЖИВО ЗА ПО-МАЛКО ОТ 24 ЧАСА В БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“
  Всички Повече
 • 13.09.2019
  ЛЕКАРИ ОТ 9 ДЪРЖАВИ НАБЛЮДАВАХА ХИРУРГИЯ НА ЖИВО В БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“
  Всички Повече
 • 13.09.2019
  NOVA: УСПЕШНА ОПЕРАЦИЯ: Лекари извадиха от тялото на жена тумор с тегло от близо 4 кг
  Всички Повече
 • 11.09.2019
  Миома с размери на новородено бебе отстраниха лекари от МБАЛ „Надежда“
  Всички Повече
 • 04.09.2019
  В деня на Независимостта на България се срещаме с бъдещето на нацията - нашите деца
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

Проф. д-р Ненчо Смилов

Уролог

Роден съм на 01.05.1966 г. в гр. София.

Завърших медицина през 1993 г. в Медицински Университет в гр. София. Имам специалност по обща хирургия и урология. Защитих дисертация на тема „Ранна диагностика на простатния карцином и оценка на риска“ през 2007 г.

Имам над 150 публикации в различни области на урологията, общата хирургия и интервенционалната ехография.
Автор съм на ръководство „Диагностика на карцинома на простатата – практически аспекти“ и е съавтор в ръководство „Миниинвазивна урология“ и учебник по хирургия за студенти в главите „Сложни фистули“ и „Урологични усложнения“.

Специализирал съм лапароскопска урология и бъбречна трансплантация в Германия и имам множество квалификационни курсове в България и чужбина. Лицензиран съм като специалист по урология и обща хирургия в България и Швеция.

Членувам в Българското Урологично дружество, Българската Асоциация по Ултразвук в Медицината, Европейската Асоциация по Урология, Европейска асоциация по ултразвук в медицината и биологията.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Краткият и шеговит отговор би бил: „защото такава ми е природата“.

Сериозният отговор е, че натрупването на практически опит и непрекъснатото обучение са всъщност двете страни на монетата, наречена професионализъм.
Казват, че опитът е велик учител, но това означава да правим само това, което сме правили и преди.

Докато квалификацията, т.е. непрекъснатото обучение, ни помага винаги да бъдем заинтересовани и любопитни; разкрива ни възможности за приложение на нашия опит по нови начини и в нови области. Това още повече се отнася в случаите с оперативна и интервенционална активност.

Днес медицината става все по-софистицирана, което директно изисква бърза промяна и придобиване на умения с различни устройства и апарати, комплексен подход и непрекъснато усвояване на нови оперативни методи.

Така че непрекъснатото професионално обучение го искат всички – лекарите, пациентите, обществото и новите технологии.

Интереси, хоби, свободно време:

Хобитата ми основно са свързани със спорт. Определено съм спортна натура. В един момент обаче се наложи да избирам между активна спортна дейност и медицината. Всички знаем, че медицината дава, но и взима много. Малкото свободно време, което имам, обичам да прекарвам със семейството си. Вероятно звучи като клише, но истината е, че вечерята вкъщи, разговаряйки с децата, е едно от най-приятните неща през деня. Те са точно на границата на детството и юношеството. Да изслушвам коментарите и мислите им по актуална тема от деня, някое риалити, филм или нова звезда е изключително забавно. Понякога се налага жена ми да влиза в ролята на преводач. Но така е – аз ги уча на житейски принципи, а те мен на тийнейджърски жаргон и на тънкостите на мрежата…

Не забравям, че...

Когато чуя реплики от типа „Е, това няма как да стане!“, винаги си повтарям една източна мъдрост – „Човекът, който е в състояние да премести планина, е започнал с пренасянето на малки камъни от едно място на друго“.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Смятам, че болница „Надежда“ като начин на работа, ниво на предоставяната медицинска помощ и не на последно място като материална база и оборудване, се наложи като еталон, към който да се стреми всяка една многопрофилна болница у нас.

« Обратно в екип