Новини

 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече
 • 16.01.2020
  ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" ОТНОСНО ТИРАЖИРАНИ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

Марияна Енева

Ръководител "Болнична аптека"

Здравейте!


Казвам се Марияна Енева, родена съм на 08.07.1980г. в София.

Израстнах в „Карето на толерантността“, където съвсем близо са разположени синагогата, джамията и християнски храмове, с игри до тъмно по полупразните улици и стари дворове с мирис на здравец... Средното си образование получих във френска паралелка на 18 СОУ „Уилям Гладстон“ и от тогава изпитвам непреодолима любов към всичко френско.
От малка знам, че искам да стана фармацевт, аптеките от детството ми бяха страшно интересни, изпитвах любопитство, гледайки как аптекарките смесват и приготят прахове, сиропи и мехлеми, как надписват пликчетата с таблетки. И малко ме е яд, че не мога да върна времето назад и да работя тогава, макар че правя и сега наистина вълшебни кремове :)

През 2003г. се дипломирах като магистър-фармацевт в МУ-София, пълен отличник на випуска ми съм.
От 2008г. съм със специалност „Клинична Фармация“, а скоро се надявам да заслужа и докторската си степен.
След излизането от университета работих в производството и регулаторните дейности на най-големия производител на лекарства в България, а през 2006 г. и 2009 г. родих синовете ми Никола и Лазар, които са светлината в живота ми.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Защото обичам безкрайно това, което работя, а винаги има още нещо ново и интересно, в което да се потопя. И защото незнанието и некомпетентността ми могат да струват нечий живот. Не бих допуснала това, нито бих подвела колега, който разчита на мен.

Интереси, хоби, свободно време:

От 2009г. съм сертифициран доброволен консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, а от август 2013г. и международно сертифициран консултант по кърмене (IBCLC). Промоцията и подкрепата на кърменето за мен са мисия и всички, които ме познават го знаят добре :)
Силно се интересувам от нутрицология и от класическа хомеопатия, която все някой ден ще доизуча.

В малкото останало ми свободно време обичам да чета (и мразя телевизията). Обожавам неделните сутрини, целувките и аромата на Нико и Лазар в прегръдките ми, Родопите (особено с. Гела), морето и слънцето.
Обичам Depeche mode и Rammstein, обичам да танцувам и да усмихвам хората около себе си.

Не забравям, че...

...пътят към Ада е постлан с добри намерения.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Защото дълбоко вярвам, че всяко бебе има фундаменталното право на майка, която да го обича с цялото си същество, да се грижи за него и да го научи на свой ред да обича. Надеждата създава Любов.

« Обратно в екип