Новини

 • 05.05.2021
  bTV Репортерите: "Спасените" - история за вярата и надеждата!
  Всички Повече
 • 27.04.2021
  Пубертет
  Всички Повече
 • 24.04.2021
  ЗА РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ ТЕОДОРА И МИХАЕЛА
  Всички Повече
 • 23.04.2021
  ГРАФИК ЗА РАБОТА ПРЕЗ МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В ПЕРИОДА 30 АПРИЛ – 9 МАЙ 2021
  Всички Повече
 • 22.04.2021
  ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЧУВСТВИТЕЛНИ КЪМ МОМЕНТИТЕ, КОИТО НИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ НЕ СМЕ ЩАСТЛИВИ
  Всички Повече

Марияна Енева

Ръководител "Болнична аптека"

Здравейте!


Казвам се Марияна Енева, родена съм на 08.07.1980г. в София.

Израстнах в „Карето на толерантността“, където съвсем близо са разположени синагогата, джамията и християнски храмове, с игри до тъмно по полупразните улици и стари дворове с мирис на здравец... Средното си образование получих във френска паралелка на 18 СОУ „Уилям Гладстон“ и от тогава изпитвам непреодолима любов към всичко френско.
От малка знам, че искам да стана фармацевт, аптеките от детството ми бяха страшно интересни, изпитвах любопитство, гледайки как аптекарките смесват и приготят прахове, сиропи и мехлеми, как надписват пликчетата с таблетки. И малко ме е яд, че не мога да върна времето назад и да работя тогава, макар че правя и сега наистина вълшебни кремове :)

През 2003г. се дипломирах като магистър-фармацевт в МУ-София, пълен отличник на випуска ми съм.
От 2008г. съм със специалност „Клинична Фармация“, а скоро се надявам да заслужа и докторската си степен.
След излизането от университета работих в производството и регулаторните дейности на най-големия производител на лекарства в България, а през 2006 г. и 2009 г. родих синовете ми Никола и Лазар, които са светлината в живота ми.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Защото обичам безкрайно това, което работя, а винаги има още нещо ново и интересно, в което да се потопя. И защото незнанието и некомпетентността ми могат да струват нечий живот. Не бих допуснала това, нито бих подвела колега, който разчита на мен.

Интереси, хоби, свободно време:

От 2009г. съм сертифициран доброволен консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, а от август 2013г. и международно сертифициран консултант по кърмене (IBCLC). Промоцията и подкрепата на кърменето за мен са мисия и всички, които ме познават го знаят добре :)
Силно се интересувам от нутрицология и от класическа хомеопатия, която все някой ден ще доизуча.

В малкото останало ми свободно време обичам да чета (и мразя телевизията). Обожавам неделните сутрини, целувките и аромата на Нико и Лазар в прегръдките ми, Родопите (особено с. Гела), морето и слънцето.
Обичам Depeche mode и Rammstein, обичам да танцувам и да усмихвам хората около себе си.

Не забравям, че...

...пътят към Ада е постлан с добри намерения.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Защото дълбоко вярвам, че всяко бебе има фундаменталното право на майка, която да го обича с цялото си същество, да се грижи за него и да го научи на свой ред да обича. Надеждата създава Любов.

« Обратно в екип