Новини

 • 07.08.2020
  Кърмене и Covid-19
  Всички Повече
 • 04.08.2020
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 04.08.2020
  Д-р Илиев-безплатни прегледи при репродуктивни проблеми в Перник
  Всички Повече
 • 03.08.2020
  Нови завладяващи заглавия в библиотеката на НАДЕЖДА
  Всички Повече
 • 01.08.2020
  Започва Световната седмица в подкрепа на кърменето
  Всички Повече

Ивайло Рангелов

биолог

Здравейте.
Казвам се Ивайло Рангелов и съм роден на 27 март 1983 г. /зодия Овен – ако това ви интересува/. Завърших гимназия в София, като още след 7 клас се преместих в училище със засилено преподаване на биология и английски език. Естествено след като завърших училище, продължих обучението си по биология в СУ „Климент Охридски“, специалност биотехнологии. След завършване на бакалавърския курс се записах за магистратура по Генно и клетъчно инженерство. Смятам да продължавам да се развивам и занапред – в нашата о

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Живеем в ерата на информацията – заобиколени сме от огромно и непрекъснато увеличаващо се количество данни. Репродуктивните технологии, както повечето съвременни технологии, не правят изключение, всекидневно се бълват нови и не рядко противоречащи си открития. Все още знаем много малко за процесите, свързани с човешката репродукция – фоликуло и гаметогенеза, оплождане и най-вече имплантация. Ето защо е необходимо непрекъснато да си „сверяваме часовниците“ и да следим новостите в тази област. Няколко пъти годишно посещаваме едни от най-големите конгреси по човешка репродукция и ембриология. Това е и едно от нещата, които са в основата на нашия успех, като разбира се на първо място е екипната работа и непрекъснатото желание за нови знания и по-добро разбиране на процесите, отговорни за чудото живот.

Интереси, хоби, свободно време:

Интереси, хобита .... – все по-малко време остава за нещата извън професията. Най-общо мога да кажа, че се интересувам от нови технологии във всяка една област. Обичам да се занимавам с фотография /естествено и с графична обработка :–)/, четене на книги /обикновено две-три наведнъж, както и научнопопулярни списания/. Едно от любимите ми занимания е пътуването – посещаване на нови места, контакти с коренно различни хора и култури. По отношение на спортта – харесвам екстремните преживявания. От 3-4 години карам сноуборд и след края на целодневно спускане се чуствам зареден с енергия, въпреки умората.

Не забравям, че...

Съм човек.
В нашата професия сам си нищо – всички трябва да работим в екип и да не забравяме, че всеки един от нас е ценен и допринася за постигнатото на общата цел – повече бебета.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Защото ЦРЗ „Надежда“, начело с д-р Г.Стаменов, ми дава свобода да мисля и действам, защото се цени всеки един от екипа и му се вярва. И не на последно място – защото сме един от най-бързо развиващите се и напредничави центрове за репродуктивно здраве.

« Обратно в екип