Новини

 • 26.11.2021
  Д-р Мила Петрова гост в "Духът на здравето": Новите надежди в борбата срещу рака на белия дроб
  Всички Повече
 • 25.11.2021
  Д-р Велислава Донкина: Когато емоциите са заглушени, ''проговаря'' тялото
  Всички Повече
 • 22.11.2021
  ПСИХОЛОГИЧНАТА ПОМОЩ В БОЛНИЧНА СРЕДА Е КЛЮЧОВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПАЦИЕНТИТЕ
  Всички Повече
 • 18.11.2021
  Интимността е голяма част от живота на мъжа и трябва да се потърси помощ при еректилна дисфункция
  Всички Повече
 • 17.11.2021
  ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Вяра и Надежда!
  Всички Повече

Ферихан Шабан

медицински лаборант

Не само другите, но и аз наричам себе си Фери. Името Ферихан звучи някак сериозно. Само Мама ме нарича така, когато се опитва да е строга. Обичам да се смея, но това съвсем не означава, че не изпитвам болка от страданието – моето или на другите.

И аз съм от столицата, но на Лудогорието, а вече и на футбола – Абритус, Хръзград - днес Разград. Първата глътка въздух поех на 25.04.1985 година. Бях весело дете и получавах всичкото внимание на света. Най-вече от Дядо, който умееше да се радва на живота. От него наследих, така необходимото за съвременния човек, чувство за хумор. Все исках да ми подаряват цветя, които съвестно носих у дома и не позволявах на Мама да ги хвърля, докато не увехнат. Любимата ми игра беше на - „аптека“ - аз продавах на болните лекарства, за да оздравеят. Дори ми бяха ушили малка бяла престилка.

По-късно, в природо-математическата гимназия в Разград, започнах да осъзнавам, че ме вълнуват тайните на човешкото тяло.

Така се записах в медицинския колеж в град Русе, който завърших през 2006 година, специалност "Медицински лаборант".

Осъзнах, че съм готова да дам всичко от себе си, за да помогна на пациентите. И до сега се опитвам да се поставя на тяхно място, съпреживявам радостта от добрите резултати и разочарованието и страха от патологичните.

Неспокойният ми дух ме отвеждаше все по-далеч от дома – в лаборатории в Шумен, София и накрая до репродуктивен център „Надежда“.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Казват, че нашата работа прави чудеса. Тези чудеса са все повече и все по-големи. Нима това би било възможно без сверяване на часовника със световния опит?

Интереси, хоби, свободно време:

Пътешествия, музика, филми, книги и веселби с приятели.

Не забравям, че...

Най-трудно е да преодолееш себе си.

Защо избрах да работя в "Надежда":

По-добре от мен го е казал Джани Родари: Ако можех да имам едно магазинче с две полички, бих продал познайте какво - надежда, надежда за всички!

Dum Spiro Spero !

« Обратно в екип