Новини

 • 29.07.2021
  Проф. Кълвачев участва в кампанията на МОН за повишаване на информираността относно ваксините срещу SARS-COV-2
  Всички Повече
 • 24.07.2021
  РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ КАТЕРИНА И МАРТИНА
  Всички Повече
 • 23.07.2021
  АКО ЕДИН КОНТРАЦЕПТИВ ДЕЙСТВА ПРИ ВАША ПРИЯТЕЛКА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ ДЕЙСТВА НАДЕЖДНО И ПРИ ВАС
  Всички Повече
 • 20.07.2021
  КАЧЕСТВЕНАТА И ПРАВИЛНА КОНТРАЦЕПЦИЯ Е ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖЕНАТА
  Всички Повече
 • 16.07.2021
  ВАГИНАЛНАТА КАНДИДОЗА ОБИЧА ЛЯТОТО
  Всички Повече

Ферихан Шабан

медицински лаборант

Не само другите, но и аз наричам себе си Фери. Името Ферихан звучи някак сериозно. Само Мама ме нарича така, когато се опитва да е строга. Обичам да се смея, но това съвсем не означава, че не изпитвам болка от страданието – моето или на другите.

И аз съм от столицата, но на Лудогорието, а вече и на футбола – Абритус, Хръзград - днес Разград. Първата глътка въздух поех на 25.04.1985 година. Бях весело дете и получавах всичкото внимание на света. Най-вече от Дядо, който умееше да се радва на живота. От него наследих, така необходимото за съвременния човек, чувство за хумор. Все исках да ми подаряват цветя, които съвестно носих у дома и не позволявах на Мама да ги хвърля, докато не увехнат. Любимата ми игра беше на - „аптека“ - аз продавах на болните лекарства, за да оздравеят. Дори ми бяха ушили малка бяла престилка.

По-късно, в природо-математическата гимназия в Разград, започнах да осъзнавам, че ме вълнуват тайните на човешкото тяло.

Така се записах в медицинския колеж в град Русе, който завърших през 2006 година, специалност "Медицински лаборант".

Осъзнах, че съм готова да дам всичко от себе си, за да помогна на пациентите. И до сега се опитвам да се поставя на тяхно място, съпреживявам радостта от добрите резултати и разочарованието и страха от патологичните.

Неспокойният ми дух ме отвеждаше все по-далеч от дома – в лаборатории в Шумен, София и накрая до репродуктивен център „Надежда“.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Казват, че нашата работа прави чудеса. Тези чудеса са все повече и все по-големи. Нима това би било възможно без сверяване на часовника със световния опит?

Интереси, хоби, свободно време:

Пътешествия, музика, филми, книги и веселби с приятели.

Не забравям, че...

Най-трудно е да преодолееш себе си.

Защо избрах да работя в "Надежда":

По-добре от мен го е казал Джани Родари: Ако можех да имам едно магазинче с две полички, бих продал познайте какво - надежда, надежда за всички!

Dum Spiro Spero !

« Обратно в екип