Новини

 • 19.02.2018
  За специалисти: курс "Доплерова сонография по време на бременността" в болница Надежда
  Всички Повече
 • 13.02.2018
  Безплатни гинекологични прегледи за диагностика на хронична тазова болка
  Всички Повече
 • 12.02.2018
  Д-р Стаменов изнесе лекция за Училище "Майка навреме" - Задругата на яйцеклетката
  Всички Повече
 • 11.02.2018
  Новото преработено издание на учебника по Медицинска онкология беше представено на 9 февруари в МБАЛ „Надежда“
  Всички Повече
 • 05.02.2018
  Отмяна на ограниченията в болница "Надежда", въведени заради грипната епидемия в гр. София
  Всички Повече

Консултация с диетолог в болница Надежда

Всяка сряда от 14:00 до 19:30 ч.в МБАЛ "Надежда" ще консултира проф. д-р Стефка Петрова - един от водещите специалисти по Хранене и диететика. Проф. д-р Стефка Петрова ще е на разположение на пациенти от различни възрастови групи – деца и възрастни, по всички здравни проблеми, които могат да бъдат повлияни от подобряване на храненето, елиминиране на хранителните дефицити и подходящо намаляване или увеличаване на телесното тегло.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Ферихан Шабан

медицински лаборант

Не само другите, но и аз наричам себе си Фери. Името Ферихан звучи някак сериозно. Само Мама ме нарича така, когато се опитва да е строга. Обичам да се смея, но това съвсем не означава, че не изпитвам болка от страданието – моето или на другите.

И аз съм от столицата, но на Лудогорието, а вече и на футбола – Абритус, Хръзград - днес Разград. Първата глътка въздух поех на 25.04.1985 година. Бях весело дете и получавах всичкото внимание на света. Най-вече от Дядо, който умееше да се радва на живота. От него наследих, така необходимото за съвременния човек, чувство за хумор. Все исках да ми подаряват цветя, които съвестно носих у дома и не позволявах на Мама да ги хвърля, докато не увехнат. Любимата ми игра беше на - „аптека“ - аз продавах на болните лекарства, за да оздравеят. Дори ми бяха ушили малка бяла престилка.

По-късно, в природо-математическата гимназия в Разград, започнах да осъзнавам, че ме вълнуват тайните на човешкото тяло.

Така се записах в медицинския колеж в град Русе, който завърших през 2006 година, специалност "Медицински лаборант".

Осъзнах, че съм готова да дам всичко от себе си, за да помогна на пациентите. И до сега се опитвам да се поставя на тяхно място, съпреживявам радостта от добрите резултати и разочарованието и страха от патологичните.

Неспокойният ми дух ме отвеждаше все по-далеч от дома – в лаборатории в Шумен, София и накрая до репродуктивен център „Надежда“.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Казват, че нашата работа прави чудеса. Тези чудеса са все повече и все по-големи. Нима това би било възможно без сверяване на часовника със световния опит?

Интереси, хоби, свободно време:

Пътешествия, музика, филми, книги и веселби с приятели.

Не забравям, че...

Най-трудно е да преодолееш себе си.

Защо избрах да работя в "Надежда":

По-добре от мен го е казал Джани Родари: Ако можех да имам едно магазинче с две полички, бих продал познайте какво - надежда, надежда за всички!

Dum Spiro Spero !

« Обратно в екип