Новини

 • 24.09.2021
  Болница "Надежда" ще вземе участие в най-големият форум за репродуктивно здраве в Обединеното Кралство - The F ...
  Всички Повече
 • 23.09.2021
  Под микроскоп яйцеклетките приличат на малки блестящи перли
  Всички Повече
 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече

Д-р Златко Димитров

Алерголог и педиатър

През 2003 г. се дипломира в Медицински факултет на Тракийски Университет, гр. Стара Загора и започва работа като педиатър в Детско отделение на МБАЛ гр. Гълъбово.

От 2005 г. специализира педиатрия и по-късно става асистент в Клиниката по Детски болести на Университетска болница гр. Стара Загора.

През 2010 г. придобива специалност по детски болести и до септември 2013 г. специализира в Клиниката по Алергология и Астма на Александровска болница, където придобива специалност по Клинична алергология.

Става част от екипа на Клиниката по детски болести на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

От 2018 г. притежава специалност по Обществено здраве и здравен мениджмънт, е през 2019 г. е избран за заместник председател на Българското дружество по алергология. През същата година започва да консултира и в болница „Надежда“.

През 2020 г. основава „Арт Клиник“, с профили алергология и дерматология. Професионалните му интереси са в областта на хранителната алергия, атопичния дерматит, медикаментозната алергия и респираторната алергия – алергичен ринит, бронхиална астма.

Членува в Българското дружество по Алергология, Европейската академия по Алергология и Клинична имунология, Световната организация по алергология, Европеското респираторно дружество.

Автор и съавтор на редица публикации в национални и европейски научни издания.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Професионализмът предполага непрекъснато развитие и актуализиране на знанията. Медицината е изключително бързо развиваща се специалност и предоставянето на съвременна и високоспециализирана медицинска услуга е свързано с непрекъсната квалификация.

Интереси, хоби, свободно време:

Активният начин на живот е част от моето ежедневие. Обичам да карам колело, ски, сърф и да бягам. Това, което ме прави щастлив е, че моята професия е и мое хоби.

Не забравям, че...

Никога не забравям, че мое призвание е да помагам на всички, които имат нужда от съвет или адекватно лечение. Лекарската професия се отличава с това, че грижата за пациентите излиза от рамките на работното време и делничните дни. Тя е непрекъсната.

Защо избрах да работя в "Надежда":

„На първо място поканата за работа получих от мой бивш преподавател, уважаван лекар и приятел. Виждам желание за непрекъснато развитие от страна на моите колеги. Чувствам се добре в един толкова мотивиран и професионален екип.“

« Обратно в екип