Новини

 • 29.07.2021
  Проф. Кълвачев участва в кампанията на МОН за повишаване на информираността относно ваксините срещу SARS-COV-2
  Всички Повече
 • 24.07.2021
  РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ КАТЕРИНА И МАРТИНА
  Всички Повече
 • 23.07.2021
  АКО ЕДИН КОНТРАЦЕПТИВ ДЕЙСТВА ПРИ ВАША ПРИЯТЕЛКА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ ДЕЙСТВА НАДЕЖДНО И ПРИ ВАС
  Всички Повече
 • 20.07.2021
  КАЧЕСТВЕНАТА И ПРАВИЛНА КОНТРАЦЕПЦИЯ Е ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖЕНАТА
  Всички Повече
 • 16.07.2021
  ВАГИНАЛНАТА КАНДИДОЗА ОБИЧА ЛЯТОТО
  Всички Повече

Д-р Василис Фурлакис

Ортопед-травматолог и спортна медицина.

Роден е на 29.08.1977 г. в град Серес - Гърция.

След училището, през 1995 г., съдбата го отвежда в България, където учи една година Български език и от 1996 г. започва да учи медицина.

Завършва Медицинския Университет София през 2002 г.

През 2003-2004 г. преминава обучение в Спешно отделение по детска травматология в Пирогов.

През 2004-2005 г. отбива военната си служба в 424 Военна болница в Солун, Гърция.

2005 г. започва Специализация по Ортопедия и травматология вУниверситетската болница Горна Баня – София, в отделение по Детска ортопедия.

По време на специализацията си (2005 г. - 2010 г.) ебил обучаван от водещи детски ортопеди в профилактиката и лечението на дисплазията на тазобедрената става при новородените, в лечението на вродени детски деформации, в лечението на плоскостъпието при деца и др.

Също така е специализиралв реконструктивната хирургияна тазобедрената и колянната става.Като асистент и оператор е присъствал на десетки операции в детската ортопедия, смяна на тазобедрената и колянната става, халукс валгус и др.

През 2013-2014 г. е преминал специализация в профилактикатана дисплазия на тазобедрената става при новородени в Щолцалпе – Австрия под ръководството на Prof. ReinhardGraf– Професор по Детска ортопедия.

Има многобройни участия в национални и международни форуми за следдипломна квалификация, конгреси и симпозиуми.

Работил е като детски ортопед в Ортопедия “Горна Баня”, „Агиос Лукас“ – Солун и други болници в София.

От 2017 г. извършва прегледи на новородени, кърмачета и деца в МБАЛ „Hадежда“, а от 2020 г. - и на възрастни пациенти.

Владее и има сертификати за ехография на детски тазобедрени стави и на CМС, за Плазмоклетъчна Терапия (PRP), за Криоанелгезия (Криоаблацио), Спортна медицина.

Диагностицира и лекува дисплазия на дестки тазобедрени стави, деформации на главата (плагиоцефалия, брахицефалия и др.), остеохондрози (заболявания на растежа), неправилна походка, плоскостъпие, неправилна стойка (гръбначни изкривявания, сколиоза) и детски спортни травми.

Също диагностицира и лекува неоперативно всички ортопедични проблеми при възрастни пациенти както и бременни и кърмещи жени.

Защо избрах да работя в "Надежда"?

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

"Ортопедията е много динамично развиваща се професия, а аз съм специалист търсейки постоянно най-ефективните иновативни методи за диагностика и лечение. Така непрекъснатото обучение и усъвършенстване е моя приоритет."

Интереси, хоби, свободно време:

"Моята работа е моето хоби и моето вдъховение. Моите интереси са новостите около моята професия. Харесва ми да пътувам, да чета, да слушам музика и да гледам филми. Свободно ми време – макар че мнго малко - е за моето семейство."

Не забравям, че...

"... всеки ден трябва да съм адекватен, концентриран, внимателен и отдаден защото няма място за грешки и пропуски а всеки мой пациент го заслужава това."

Защо избрах да работя в "Надежда":

„Ортопедията изисква съвременна и модерна обстановка, условия, апаратура и иновативна и достъпна локация. “Надежда“ е единствената модерна болница, уникална с комплексния си подход към здравето за малки и големи. Харесва ми аурата и позитивизъм на целия екип. Не е случайно и че точно в болница „Надежда“ са се родили моите две деца!“

« Обратно в екип