Новини

 • 22.02.2021
  СТО БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДА ЗА ЖЕНИ СЪС СЪМНЕНИЕ ЗА ЕНДОМЕТРИОЗА ОТ 01 МАРТ 2021 г. В БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 21.02.2021
  Становище на МБАЛ „Надежда“ за ваксинирането на пациенти, планиращи бременност
  Всички Повече
 • 21.02.2021
  Становище на МБАЛ „Надежда” относно ваксинирането на бременни
  Всички Повече
 • 08.02.2021
  Детски консултации в Медицински център "Надежда" в Paradise Center
  Всички Повече
 • 21.01.2021
  Честит професионален празник на всички акушерки и акушер-гинеколози
  Всички Повече

Д-р Ваня Деспотова

педиатър, детски ендокринолог

Завършила съм Немска езикова гимназия в гр. Пазарджик. Висшето си образование завърших във ВМИ, Пловдив.

Винаги съм харесвала педиатрията и работата с деца. Три години работих като педиатър в Окръжна болница, Бургас. С конкурсен изпит спечелих място на ординатор в Детско отделение, МБАЛ Пловдив, където водех и кабинет по детска ендокринология.

Дипломиран специалист съм по детски болести и детска ендокринология и обмяна на веществата. През 2006 година продължих в Първа детска клиника, Александровска болница.

От откриването на Болница Токуда през декември 2006, последните 14 години, работя като педиатър и детски ендокринолог в Клиника по педиатрия, Токуда болница. Имам задълбочени познания и интереси в областта на детското здраве и профилактика, нарушения в растежа, нарушения в пубертетното развитие, болести на хипофизата, надбъбречните жлези, щитовидната жлеза, половото развитие, затлъстяване и метаболитен синдром, захарен дибет, нарушения в калциевофосфорната обмяна, метаболитни заболявания.

Владея и имам сертификати за ехография на щитовидна жлеза и коремни органи, работа с инсулинови помпи, CGM.
Имам многобройни участия в национални и международни форуми за следдипломна квалификация, конгреси и симпозиуми.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Налага се непрекъснато да съм „в час“ с новостите в професията ни, защото медицината е най-бързо развиващата се област в днешно време. За всеки лекар е част от нормата да следи новостите в своята специалност. Силно мотивирана съм за това, защото в практиката си виждам все по-добро качество на живот при използването на нови терапевтични стратегии и технологии.

Не забравям, че...

Не забравям, че ... педиатрията изисква много компетенции с много обич към малките и по-големи деца и с уважение към родителството, като голяма отговорност в съвременното динамично общество.

Защо избрах да работя в "Надежда":

„Надежда“ е единствената модерна болница, уникална с комплексния си подход към женското здраве. В този фокус неотменно е и грижата за децата, като част от женската природа. В болница „Надежда“ ме впечатлява усещането за реални отношения на доверие, оптимизъм и надежда."

« Обратно в екип