Новини

 • 18.06.2021
  9 ВОДЕЩИ ЛЕКАРИ ОТ БОЛНИЦА “НАДЕЖДА“ С УЧАСТИЕ НА ГОДИШНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БЪЛГАРСКАТА AСОЦИАЦИЯ ПО MЕДИЦИНСКА ...
  Всички Повече
 • 18.06.2021
  ПРОФ. Д-Р ИВАН ЩЕРЕВ: НАЙ-ДОБРОТО ЛЕЧЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ПАЦИЕНТ С КАРЦИНОМ Е УЧАСТИЕТО В КЛИНИЧНО ПРОУЧВАНЕ
  Всички Повече
 • 17.06.2021
  Д-р Мила Петрова: Нашата страна е съизмерима по възможност за лекарствено лечение с всички европейски страни
  Всички Повече
 • 15.06.2021
  В рубриката ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Диляна Василева и нейната голяма победа - Виктория
  Всички Повече
 • 14.06.2021
  Д-Р МИЛА ПЕТРОВА Е НОВИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ НА КЛИНИКАТА ПО МЕДИЦИНСКА ОНКОЛОГИЯ В МБАЛ „НАДЕЖДА“
  Всички Повече

Д-р Румяна Тодорова

Дерматолог

Д-р Румяна Тодорова е специалист дермато- венеролог

Завършила е Първа английска гимназия в гр. София. Медицина завършва в Медицинска академия, гр. София, където се дипломира и като специалист по кожни и венерически болести. Магистър е и по стопанско управление.

Извън годините, в които е заемала административни длъжности, работи като клиницист в своята специалност. Дерматологията изучава не просто болестите на кожата и видимите лигавици, но и въздействието на заобикалящата ни вътрешна и външна среда, която чрез кожата оказва въздействие върху целия организъм.

Работила е като специалист в болнично лечебно заведение, а в последните години практикува само в амбулаторни условия. От години се занима с проблемите на детската кожа, като е специализирала при водещи детски дерматолози. Детската дерматология не е отделна специалност. Тя е част от общата дерматология. Този факт, както и дългогодишният й опит, са й отредили място на дерматолог вече на две поколения. Смята, че има привилегията да лекува пациенти от най-ранната им възраст до техните родители, баби и дядовци. Когато родителите повярват в своя дерматолог, той става „личният дерматолог“ на тяхното дете, а специалистът от своя страна може да проследи проблемите на детето в процеса на неговото израстване. Детската кожа е със специфичен строеж и затова и проблемите, свързани с нея, се различават от тези при възрастните.

Проявява особен интерес и към проблемите на кожата по време на бременността. Работи в областта на алергичните, инфекциозните, автоимунните и съдовите дерматози.

Имам участия в международни конференции, конгреси и симпозиуми.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Налага се непрекъснато да съм „в час“ с новостите в професията ни, защото дерматологията е бързо развиваща се дисциплина, както в научно, така и в технологично отношение. Погледнете в аптеките какво изобилие от локални средства има! Дерматологът трябва да ги познава, за да бъде полезен на пациентите си със своите съвети. Нашата сила е в локалните средства!

Интереси, хоби, свободно време:

Обичам да пътувам, да слушам отбрана музика, да чета всичко. Свободно време рядко остава.

Не забравям, че...

 • Не трябва да вредя!
 • Трябва да чета непрекъснато!
 • Всяко дете ще стане възрастен индивид, а ние възрастните сме били деца!

Защо избрах да работя в "Надежда":

Чест и привилегия за всеки уважаващ себе си лекар е да работи в модерна, високотехнологична болница, с високоморален колектив, с мило отношение към пациентите, най- вече към децата, болница, която те кара да бъдеш на високо ниво. Това е „Надежда“.

« Обратно в екип