Новини

 • 23.07.2021
  АКО ЕДИН КОНТРАЦЕПТИВ ДЕЙСТВА ПРИ ВАША ПРИЯТЕЛКА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ ДЕЙСТВА НАДЕЖДНО И ПРИ ВАС
  Всички Повече
 • 20.07.2021
  КАЧЕСТВЕНАТА И ПРАВИЛНА КОНТРАЦЕПЦИЯ Е ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖЕНАТА
  Всички Повече
 • 16.07.2021
  ВАГИНАЛНАТА КАНДИДОЗА ОБИЧА ЛЯТОТО
  Всички Повече
 • 13.07.2021
  Д-р Мила Петрова в "Духът на здравето": Кои са новите методи за лечение на онкологични заболявания?
  Всички Повече
 • 09.07.2021
  5 мита за предпазване от бременност
  Всички Повече

Д-р Петрана Петрова - Маринова

педиатър, детски невролог

Родена съм, израснала и учила в Стара Загора. След завършване на университета започнах специализация и работа в София. От тогава до момента живея и работя в столицата, но с удоволствие и нетърпение пътувам до родния си град.

Моят живот в личен и професионален план е свързан с медицина, съпругът ми, с който се познаваме повече от 20 години, също е лекар - педиатър и тази тема неизбежно присъства в семейството ни. Имаме две дъщери, чрез които откриваме света отново като ги отглеждаме, възпитаваме, учим и израстваме с тях, но като родители.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Самият избор на професията детски лекар налага ежедневно четене, усъвършенстване и борба с предизвикателствата, за да можем да отговорим на нуждите и потребностите на малките пациенти. Вървя и ще вървя по този път на усъвършенстване и непрекъснато обучение.

Интереси, хоби, свободно време:

Моето свободно време не е много, но е посветено на семейството, като обичам да чета и да пътувам. Обичам морето във всичките му превъплъщения.

Не забравям, че...

Не забравям, че много хора - учители, колеги и приятели, са ми помогнали и ми помагат да вървя по пътя на Педиатрията, а аз искам да помогна на колкото може повече деца.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Животът ми ме свърза с част от екипа на болница „Надежда“ още преди създаването й. Тези хора ми помогнаха да сбъдна най-съкровената си лична мечта. За мен е чест и огромна отговорност да се присъединя към този екип! Искам да продължа да дарявам здраве и надежда на децата."

« Обратно в екип