Новини

 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече
 • 13.09.2021
  КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!
  Всички Повече
 • 08.09.2021
  Стягане на тазовото дъно
  Всички Повече

Д-р Мила Кайрякова

лекар, акушерство и гинекология

Здравейте, аз съм д-р Мила Кайрякова. Родила съм се на 29 януари, когато всичко било затрупано с пухкав бял сняг. Навън оставили следи само двама души, които с нетърпение крачели към болницата, за да се запознаят с Надеждата - тази, която им давала смисъл и вяра по време на осемте дълги и трудни години преди да се появя аз.

Може би заради тази история съм научена да мечтая и винаги съм искала да бъда лекар. Като малка често си играех на “лекар – изследовател”. Тайно запазих косъмче от първото си морско свинче, защото се надявах, че един ден ще мога да го клонирам. Смешно или не, 12 години по-късно същият този косъм ме отведе на интервю в Кеймбридж. Избрах да уча медицина в България, защото искам да бъда близо до хората и вярвам, че всеки проблем рано или късно намира своето решение.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Защото новостите разширяват нашия светоглед. Помагат ни да лекуваме по-бързо, по-прецизно, по-малко инвазивно. Разкриват възможности за контрол, а защо не и напълно излекуване на заболявания и състояния, които са били определяни като нелечими в миналото.

Интереси, хоби, свободно време:

Интересите и хобитата ми изцяло са свързани с моята професия. В малкото свободно време, което ми остава, проявявам ентусизъм към азиатската кухня.

Не забравям, че...

Не забравям, че трябва да лекувам така, както бих искала да лекуват мен или моето семейство. Ръководя се от принципа, че няма срамен проблем. Пациентите нямат вина за своето състояние. Това че някой идва за помощ при мен не ме прави нещо повече от него, това ме прави Човек. Тогава съм истински щастлива.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Избрах да работя в болница “Надежда”, заради отношението към пациента, професионализма и иновациите, които предлага. Щастлива съм, че съм част от екип, който не само ме посрещна топло и ме накара да се чувствам като у дома си от първия ден, но е и винаги готов да предложи комплексен подход за лечението на своите пацинети, обоснован на доказателства и добра медицинска практика.

« Обратно в екип