Новини

 • 09.08.2018
  Почти 6-килограмов тумор отстраниха днес д-р Еленчев и екипът му от коремната кухина на 61-годишна пациентка
  Всички Повече
 • 06.08.2018
  Празник на Надеждата в манастира "Св. Мина"
  Всички Повече
 • 03.08.2018
  МБАЛ "Надежда" бенифициент по европейски проект в сферата на човешките ресурси
  Всички Повече
 • 02.08.2018
  "Все повече български майки кърмят своето бебе", интервю на ак. Надежда Стаменова пред Българското национално ...
  Всички Повече
 • 30.07.2018
  Уникален медицински случай – жена роди здраво бебе след 30 химиотерапии
  Всички Повече

Отделение "Неонатология" в "Надежда" - какво е важно да знаем

Д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделение "Неонатология" и доказан специалист с богат дългогодишен опит в грижата за най-малките пациенти - новородените, разказва защо отделението е с най-високото -III ниво на компетентност,и какъв е алгоритъмът на работа в него.

Вижте още »

Утре!

Вярвайте в утрешния ден, защото най-хубавото предстои.

Видео:NMedia

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

д-р Мила Байчева

детски гастроентеролог

Здравейте. Казвам се Мила Байчева, родена съм на 08.09.1977 г. в гр. Добрич, където през 1996 г. завърших Езикова гимназия с изучаване на френски и английски език. От тогава е и силният ми интерес към чуждите езици и култури, литературата и книгите. Вярвам, че в съвременния свят хората сме свързани повече от всякога, и вероятно това повлия и на решението ми да стана лекар.

През 2003 г. завърших медицина в Медицински университет гр. София и от този момент животът ми е изцяло свързан с професията. Работя като педиатър от 15 години, като последователно придобих специалност по детски болести, а след това и по детска гастроентерология. По време на специализациите в България и в чужбина имах изключителни преподаватели и колеги, от които научих много, и всеки ден се старая да предавам наученото на по-младите.

Работя в областта на детската гастроентерология, хепатология и хранене повече от 10 години, като за периода 2014-17 в продължение на три години работих в Клиника по чернодробни заболявания към Детската болница в Бирмингам, както и като Детски гастроентеролог в Great Ormond Street Hospital for Children в Лондон, Великобритания. Научните ми интереси са в областта на чернодробните заболявания и трансплантация в детската възраст, възпалителните чревни заболявания, редките болести и др.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Медицината, и в частност детската гастроентерология, се развиват главоломно. Все по-достъпни и за България са редица съвременни методи на диагностика и лечение, а успехите в нашата област смея да кажа, че са на Европейско ниво.

Интереси, хоби, свободно време:

Опитвам се да прекарвам повече време със семейството. Обичам книгите и морето.

Не забравям, че...

Хората идват при лекаря, когато са най-уязвими. Наша огромна отговорност е да бъдем до тях и да им дадем най-доброто, на което сме способни. Както бихме искали да се отнесат и с нас, когато болестта ни повали.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Виждам експертност и екипност в работата. А пациентите наистина получават грижа и подкрепа в едни от най-трудните моменти в живота им.

« Обратно в екип