Новини

 • 18.06.2021
  9 ВОДЕЩИ ЛЕКАРИ ОТ БОЛНИЦА “НАДЕЖДА“ С УЧАСТИЕ НА ГОДИШНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БЪЛГАРСКАТА AСОЦИАЦИЯ ПО MЕДИЦИНСКА ...
  Всички Повече
 • 18.06.2021
  ПРОФ. Д-Р ИВАН ЩЕРЕВ: НАЙ-ДОБРОТО ЛЕЧЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ПАЦИЕНТ С КАРЦИНОМ Е УЧАСТИЕТО В КЛИНИЧНО ПРОУЧВАНЕ
  Всички Повече
 • 17.06.2021
  Д-р Мила Петрова: Нашата страна е съизмерима по възможност за лекарствено лечение с всички европейски страни
  Всички Повече
 • 15.06.2021
  В рубриката ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Диляна Василева и нейната голяма победа - Виктория
  Всички Повече
 • 14.06.2021
  Д-Р МИЛА ПЕТРОВА Е НОВИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ НА КЛИНИКАТА ПО МЕДИЦИНСКА ОНКОЛОГИЯ В МБАЛ „НАДЕЖДА“
  Всички Повече

д-р Мила Байчева

детски гастроентеролог

Здравейте. Казвам се Мила Байчева, родена съм на 08.09.1977 г. в гр. Добрич, където през 1996 г. завърших Езикова гимназия с изучаване на френски и английски език. От тогава е и силният ми интерес към чуждите езици и култури, литературата и книгите. Вярвам, че в съвременния свят хората сме свързани повече от всякога, и вероятно това повлия и на решението ми да стана лекар.

През 2003 г. завърших медицина в Медицински университет гр. София и от този момент животът ми е изцяло свързан с професията. Работя като педиатър от 15 години, като последователно придобих специалност по детски болести, а след това и по детска гастроентерология. По време на специализациите в България и в чужбина имах изключителни преподаватели и колеги, от които научих много, и всеки ден се старая да предавам наученото на по-младите.

Работя в областта на детската гастроентерология, хепатология и хранене повече от 10 години, като за периода 2014-17 в продължение на три години работих в Клиника по чернодробни заболявания към Детската болница в Бирмингам, както и като Детски гастроентеролог в Great Ormond Street Hospital for Children в Лондон, Великобритания. Научните ми интереси са в областта на чернодробните заболявания и трансплантация в детската възраст, възпалителните чревни заболявания, редките болести и др.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Медицината, и в частност детската гастроентерология, се развиват главоломно. Все по-достъпни и за България са редица съвременни методи на диагностика и лечение, а успехите в нашата област смея да кажа, че са на Европейско ниво.

Интереси, хоби, свободно време:

Опитвам се да прекарвам повече време със семейството. Обичам книгите и морето.

Не забравям, че...

Хората идват при лекаря, когато са най-уязвими. Наша огромна отговорност е да бъдем до тях и да им дадем най-доброто, на което сме способни. Както бихме искали да се отнесат и с нас, когато болестта ни повали.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Виждам експертност и екипност в работата. А пациентите наистина получават грижа и подкрепа в едни от най-трудните моменти в живота им.

« Обратно в екип