Новини

 • 05.05.2021
  bTV Репортерите: "Спасените" - история за вярата и надеждата!
  Всички Повече
 • 27.04.2021
  Пубертет
  Всички Повече
 • 24.04.2021
  ЗА РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ ТЕОДОРА И МИХАЕЛА
  Всички Повече
 • 23.04.2021
  ГРАФИК ЗА РАБОТА ПРЕЗ МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В ПЕРИОДА 30 АПРИЛ – 9 МАЙ 2021
  Всички Повече
 • 22.04.2021
  ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЧУВСТВИТЕЛНИ КЪМ МОМЕНТИТЕ, КОИТО НИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ НЕ СМЕ ЩАСТЛИВИ
  Всички Повече

д-р Жени Панайотова

акушер-гинеколог

Здравейте! Моето име е Жени Панайотова и съм родена в гр. Бургас. Мечтата ми от дете е да стана лекар. През годините след много усилия, спечелени битки и инат (присъщ на зодята Овен) се доближих до сбъдването на моята детска мечта.
Завърших медицина през 2007 г. в МУ-София. Започнах специализацията си по Акушерство и Гинекология през 2008 г. във II САГБАЛ “Шейново“ЕАД, където до 2011 г. преминаха едни от най-ползотворните и щастливи години от моето обучение. През 2011 г. заминах на специализация към Фондацията по Фетална Медицина (FMF) в Лондон, Великобритания. Там имах възможността да се запозная и да се докосна до всичко, което прави един прекрасен човек и велик професор - проф. Кипрос Николаидес. Така след 3 години обучение и голяма страст към всичко, което учих, успешно придобих Диплома по Фетална медицина.

През 2014 г. се завърнах в България, където продължих специализацията си към СБАЛАГ “Майчин дом“ и придобих специалност по Акушерство и Гинекология. Междувременно спечелих докторантура към СБАЛАГ “Майчин дом“, по която все още работя.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Дадената ми възможност да специализирам извън България ми показа, че медицината е една непрекъснато развиваща се наука. За да бъде равностоен на лекарите по света, всеки един от нас трябва непрекъсната да чете и да се учи, всеки ден и при всяка дадена му възможност. За да работиш с новостите на всяка една професия, ти трябва на първо място да знаеш, че те съществуват.

Интереси, хоби, свободно време:

Обичам да чета криминални романи, когато имам свободно време. Много обичам да готвя, като хоби, но ми остава все по-малко време за това, за съжаление на семейството ми.

Не забравям, че...

За да бъдеш добър лекар, на първо място трябва да си добър и стойностен човек.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Избрах да работя в „Надежда“ заради съвременните възгледи за начина на работа, правилата, наложени в болницата, екипа и отношението към пациентите.

« Обратно в екип