Новини

 • 24.01.2020
  Ограничения в работата на "МБАЛ"Надежда" по повод обявената грипна епидемия за територита на София-град от 27. ...
  Всички Повече
 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

Д-р Ивайла Патрикова

акушер-гинеколог

Здравейте! Моето име е д-р Ивайла Патрикова. Родена съм в София през 1983 година и след завършването на Немската езикова гимназия в София поради отличен успех получих покана за следване в Германия.
Така през 2008г. завърших висшето си образование по медицина в Мюнхен.

От 2008 до 2019 работих в три големи центъра по Акушерство игинекология в Нюрнберг, Дрезден и Карлсруе, където имах шанса да натрупам богат опит.

Защитих специалност Акушерство и гинекология през 2016 г. в Карлсруе, където работих до 03/2019. През 2018 придобих допълнителна степен квалификация за специално Aкушерство и Перинатална медицина.

В последните години от работата си в Германия работих интензивно в една от най-вълнуващите за мен сфери на нашата професия - пренаталната медицина, където придобих степен за диференцирана пренатална/фетална диагностика към Германската асоциация за ултразвук в медицината (DEGUM II).

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

В медицината и специално в пренаталната диагностика имаголяма динамика и непрекъснато развитие. Това е вълнуващ процес, в който участвам, заради любовта към професията и отговорността си към пациента, за да можем да осигурим най-добрата грижа.

Интереси, хоби, свободно време:

Много обичам природата и животните. Обичам да правя дългиразходки в приятна компания, много често на моето куче.

Обичамконния спорт и времето, прекарано край конете.

Като малка се занимавах с музика и пиано, за което напоследък не остава много време. От известно време се уча да свиря на контрабас.

Не забравям, че...

Когато чуя реплики от типа „Е, това няма как да стане!“, винаги си повтарям една източна мъдрост: „Човекът, който е в състояние да премести планина, е започнал с пренасянето на малки камъни от едно място на друго“.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Смятам, че болница „Надежда“ като начин на работа, ниво на предоставяната медицинска помощ и не на последно място като материална база и оборудване, се наложи като еталон, към който да се стреми всяка една многопрофилна болница у нас.

Автобиография на Д-р Ивайла Патрикова

Професионален опит и допълнителна професионална квалификация:

 • октомври 2008 - октомври 2012: Лекар специализант в Клиника по акушерство и гинекология на Клиникум Нюрнберг Зюд (Център за нормална и високорискова бременност)
 • декември 2012 - декември 2013: Лекар специализант в Клиника и поликлиника по Акушерство и гинекология на Университетска болница Universitätsklinikum Carl Gustav Carus Dresden
 • От май 2014: Лекар специализант/от май 2016 акушер-гинеколог в Клиника по акушерство и гинекология на Клиникум Карлсруе (ендоскопска/лапароскопска хирургия; пренатална диагностика, диагностика, проследяване и родоразрешаване на нормална и високорискова бременност; медикаментозна онкологична терапия)
 • Ноември 2015: Защита на дисертационен труд при проф. А. Курц: Klinikum rechts der Isar TU Мюнхен за научна степен Dr.med.
 • Май 2016: Защитен изпит и специалност Акушерство и гинекология

 • 03/2014 Сертификат за Степен I (вкл. фетална морфология през втори триместър) от Германска асоциация за ултразвук в медицината (DEGUM) – сектор Гинекология и пренатална диагностика
 • 02/2018 Сертификат за Степен II (диференцирана фетална морфология) от Германска асоциация за ултразвук в медицината (DEGUM) – сектор Гинекология и пренатална диагностика
 • 10/2016 Сертификат за Първи триместер скрийнинг на Fetal Medicine Foundation Германия
 • 07/2016 Сертификат за завършен курс по фето-матернална доплер диагностика на DEGUM към Университетска клиника по акушерство и гинекология Тюбинген, Германия – Проф. Д-р К.О. Каган/ Проф. Д-р М. Хоопман
 • 12/2018 Получаване на степен/допълнителна квалификация Специална високорискова родилна помощ и перинатална медицина

Членства:


Германска асоциация за ултразвук в медицината (DEGUM)
Международна асоциация по ултразвукова диагностика в пренаталната медицинаи гинекологията (ISUOG)
Германска асоциация за акушерство и гинекология (DGGG)
Fetal Medicine Foundation Германия
Германски лекарски съюз


Образование:

2001-2008: Стипендиант на DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) заизучаване на медицина в Германия
2001-2003: Следване на медицина в Universität München (предклинична част)
2003: Държавен изпит след завършена предклинична част
2003-2008: Следване на медицина в Universität München, Klinikum rechts der Isar(клинична част)
2006-2007: Година на практика
08/2006-10/2006: Клиника по обща, съдова и коремна хирургия наКлиникум Св. Елизабет Щраубинг
10/2006-12/2006: Клиника по ортопедична хирургия на Клиникум Св.Елизабет Щраубинг
12/2006-04/2007: Клиника по акушерство и гинекология къмRotkreuzklinikum München (Проф. Д-р В. Айерман)
04/2007-07/2007: Клиника по гастроентерология/клиника по кардиологияна Клиникум Св. Елизабет ЩраубингАприл 2008: Заключителен държавен изпит (обща оценка Отличен)

Чужди езици:

Немски, английски, италиански (владеене)
Руски (добри познания)

« Обратно в екип