Новини

 • 18.02.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" УДЪЛЖАВА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СПЕЦИАЛИЗАНТИ ПО АГ И АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ...
  Всички Повече
 • 24.01.2020
  Ограничения в работата на "МБАЛ"Надежда" по повод обявената грипна епидемия за територита на София-град от 27. ...
  Всички Повече
 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

Д-р Илиана Христова, д.м.

акушер-гинеколог

Здравейте! Аз съм Илиана Христова, лекар по професия, по наследство и по призвание. Родена съм на 10.03.1982г. в Русе, но най-прекрасните ми детски спомени са от едно мъничко, забравено от Господ, село в търновския край, където прекарвах ваканциите с дядо Илия и баба Ана (и затова толкова държа на буквата А в ИлиАна). В края на лятото – обратно в Русе и така, чак докато не завърших Английската гимназия.

Не се наложи да ме питат какво искам да уча – откакто се помня, исках да съм „докторка като мама“. Завърших медицина в София през 2007 г., а в края на 2012 г. взех специалност по Акушерство и гинекология. Година след това, с бебе върху клавиатурата на лаптопа, защитих и дисертация в областта на Имунология на репродукцията. И понеже животът е това, което се случва, докато си правиш други планове за него... стана така, че започнах да се занимавам с ендоскопската хирургия и тя се превърна в моя страст и суперсила.

Специализирала съм в Италия, Русия, Белгия, Унгария, Франция.

Сертифицирана съм за II ниво мининвазивен хирург към ESGE и като специалист по офис и оперативна хистероскопия към Университетска болница "Federico II" в Неапол. От 2019 съм обучен и сертифициран ментор към ESGE/The Academy – Льовен, Белгия, като база за обучение по ендоскопска хирургия. Останах в България по собствена воля. Старите хора са казали, всеки камък си тежи на мястото. Имам прекрасно семейство, съпруг и дъщеря, които са плътно до мен и ме подкрепят, въпреки безкрайните ми ангажименти. Обичам ги, обичам и работата си, това е всичко, което ми е нужно, за да се чувствам добре.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

За мен е вътрешна необходимост да знам, да видя, да чуя, да науча какво ново се случва в нашата област на медицината. А после, с нужната мотивация, подготовка и екип – да го осъществим, защо не? В България има прекрасни лекари и те не са малко! Нашите пациенти разчитат на нас, пред тях и пред клетвата, която сме положили – няма вариант да не сме „в час“.

Интереси, хоби, свободно време:

Като лекар, съпруга, майка и жена, ми се налага постоянно да търся баланс в живота си, за да няма липса на едно нещо за сметка на друго. Успявам да намеря свободно време, макар и не толкова, колкото би ми се искало. На първо място е семейството и времето, прекарано с тях – пътуваме - близо или далеч, или пък си правим мързелив пижамен ден с палачинки на терасата в неделя. Обожавам „да си вземем женски ден“ с 6-годишната ми дъщеря Елена – ходим на кино, по магазините, ядем желирани мечета върху сладолед, или си правим пикник някъде около София.

Между тези малки откраднати моменти и работата, обичам да се грижа за безбройните цветя, които отглеждам, глезя един дебел мързелив котарак или готвя (но, готвя само когато съм в настроение, без любов и желание не се получава вкусно). А когато съм съвсем сама, обичам да шия гоблени...

Не забравям, че...

Не забравям че „и това ще мине“. Важи и за хубавото, и за лошото и ми помага да запазя баланс

Защо избрах да работя в "Надежда":

Когато съдбата иска да спаси някого, спасение от нея няма... С упоритост и малка доза късмет, вече имам шанса да работя в болница, която поддържа изключително високо ниво във всеки един аспект. Вярвам, че съм на правилното място!

« Обратно в екип