Новини

 • 18.02.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" УДЪЛЖАВА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СПЕЦИАЛИЗАНТИ ПО АГ И АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ...
  Всички Повече
 • 24.01.2020
  Ограничения в работата на "МБАЛ"Надежда" по повод обявената грипна епидемия за територита на София-град от 27. ...
  Всички Повече
 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

д-р Ангел Радев

ангиолог

Здравейте!

Казвам се Ангел Радев. Роден съм през септември 1982 г. в гр. София. Имах страхотно детство, изпълнено с много игри (криеницата, футболът и карането на колело ми бяха любими), пакости и незабравими приятелства.

През 2001 г. завърших средното си образование - профил с разширено изучаване на биология и химия. След като по време на гимназиалното си образование исках да се реализирам като какъв ли не (може би само не и като космонавт), в крайна сметка реших, че медицината е най-смисленото нещо, с което искам да се занимавам.

Така през 2007 г. след лудите, незабравими и неусетно изминали студентски години се дипломирах като лекар в Медицинския университет в София. За радост на мама, татко, баба и дядо станах „доктор“ и наследих професията на родителите си. Малко след дипломирането ми се зачислих за специализация по ангиология (т. нар. съдова медицина).

Първите плахи и неуверени стъпки в медицината направих в Отделението по съдова хирургия и ангиология на Националната кардиологична болница. Няколко месеца по-късно продължих работата и обучението си в Клиниката по кардиология и ангиология на болница „Токуда“.

След близо 3 години работа в сферата на съдовите заболявания изненадващо за всички около мен, донякъде и за самия мен, аз реших, че искам да се занимавам с асистирани репродуктивни технологии. След немалко трудности и с малко късмет имах шанса да попадна в екипа на най-добрата ин витро клиника в България – ЦРЗ „Надежда“. След около година и половина работа в страхотния екип на д-р Стаменов реших, че трябва да довърша започнатото и така завърших специализацията си по ангиология. В крайна сметка след един разговор д-р Стаменов прегърна идеята ми за създаване на структура за модерно лечение на разширени вени към МБАЛ „Надежда“ в отговор на сериозността на проблема в страната ни. И така се стигна до създаването на сектор по съдова диагностика и съвременно минимално инвазивно лечение на разширени вени.

Семеен съм, с две прекрасни деца – син и дъщеря.

Интереси, хоби, свободно време:

Музика, книги, спорт, купони, срещи с приятели, море, планина, пътуване, храна, телевизия, кино, театър, радио и т.н.

Не забравям, че...

Човекът трябва да бъде преди всичко човек.Когато ми е трудно и се чувствам неуверен, си припомням финала на романа на Джон Стайнбек „На изток от рая“: „Ти можеш!“

Защо избрах да работя в "Надежда":

Д-р Стаменов прегърна идеята ми за създаване на структура за модерно лечение на разширени вени към МБАЛ „Надежда“ в отговор на сериозността на проблема в страната ни. И така се стигна до създаването на сектор по съдова диагностика и съвременно минимално инвазивно лечение на разширени вени.

Автобиография на д-р Ангел Радев

Биография на д-р Ангел Радев

Образование и специализации

 • 2007 г. - дипломира се като магистър по медицина към МУ – гр. София
 • 2008 г. – след положен конкурсен изпит е зачислен като специализант по ангиология към МУ – гр. София
 • 2014 г. – придобита специалност по ангиология
 • 2014 г. – сертифициран специалист по ултразвукова съдова диагностика
 • 2014 г. – специализация в областта на флебологията, свързана със съвременните миниинвазивни методи за лечение на разширени вени в клиниката на един от водещите калифорнийски флеболози Д-р Халил Фатахи, въвел и патентовал т. нар. foam washout склеротерапия (гр. Кембъл, Калифорния, САЩ)
 • 2014 г. – практически курс за лечение на венозни заболявания в гр. Лимасол, Кипър
 • 2015 г. - курс по лазерна аблация на вени в гр. Лайпциг - Германия


Практически опит

 • 2009-2010г. и 2013-2014г. – специализация по ангиология в Национална кардиологична болница, Клиника по съдова хирургия и ангиология
 • 2010-2011 г. – специализация по ангиология в болница „Токуда“, Клиника по кардиология и ангиология, Отделение по ангиология и флебология
 • 2012-2013 г. – ЦРЗ „Надежда“, Ин Витро сектор
 • 2013 – 2014 г. – лекар-ангиолог в МБАЛ „Сити Клиник“, Клиника по кардиология и ангиология, Отделение по ангиология и флебология
 • 2014 г. – лекар-ангиолог в МБАЛ „Надежда“ – Сектор по съдова диагностика и миниинвазивно лечение на разширени вени
 • 2015 г. - мастър курс по естетична флебология и съвременни минимално инвазивни методи за лечение на разширени вени - гр. Рига, Латвия


Научни и практически интереси

 • Прилагане на съвременни минимално инвазивни методи за лечение на разширени вени
 • Ултразвукова диагностика на артериални и венозни заболявания
 • Скрининг и профилактика на атеросклероза


Членство в медицинки организации

 • Член на Националното дружество по ангиология и флебология
 • Член на Българското дружество по съдова хирургия и ангиология
 • Член на Българското дружество по ендоваскуларна терапия

« Обратно в екип