Новини

 • 08.02.2019
  Проф. Константа Тимчева: Гордея се с хората от екипа си
  Всички Повече
 • 07.02.2019
  Д-р Георги Стаменов - едно от емблематичните лица на кампанията "Дано"
  Всички Повече
 • 05.02.2019
  Отмяна на ограниченията в болница "Надежда", въведени заради грипната епидемия в гр. София
  Всички Повече
 • 05.02.2019
  Д-р Георги Стаменов и д-р Теодора Тихомирова с безплатни консултации на 23-24 март 2019 в Манчестър
  Всички Повече
 • 01.02.2019
  Питай Надежда - епизод 12: Доплерово изследване и късна фетална морфология (28 - 30 г.с.)
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

доц. д-р Красимира Христова

кардиолог

Доцент Красимира Христова е специалист кардиолог и експерт по ехокардиография в НКБ и консултант по кардиология в МБАЛ“ Надежда“. Има защитена докторска степен върху приложението на новите ехокардиографски методи за оценка на миокардната деформация при пациенти след остър миокарден инфаркт.

Доц. Христова е специализирала в престижни университети в Австрия и Белгия. Има успешно защитена магистратура в областта на Аdvance Medical Imaging в кардиологията към Католически Университет в Льовен, Белгия през 2009г. Участва в разработването и клиничното приложение на първия софтуер за триизмерна миокардна деформация, съвместно с колектив от Белгия и Норвегия. Автор е на много научни материали, носител е награда за млад изследовател на Международната Асоциация по Хипертония през 2006, както и на редица отличия на национални и международни организации. Секретар на работната група по ехокардиография към Дружеството на кардиолозите в България от 2010 до 2014г, а понастоящем е Президент на РГ по ехокардиография към ДКБ. Член е на борда на Европейската асоциация по ехокардиография, на борда на научния комитет на Американската асоциация по ехокардиография. Президент е на VII Световен форум по сърдечно-съдови заболявания и клинично хранене, който се проведе в София на 21-23 октомври 2013 г. От 2013 г. до 2015 г. е избрана за Президент на International College of Cardiology и Президент на International College of Nutrition за 2016 г.
От м. декември 2013 г. и понастоящем е член на Борда на Директорите на Световната лига по хипертония.
Гост -лектор на Сreighton University- Омаха, Небраска, САЩ, а от м. септември 2015 .г е гост-професор в Сreighton University- Омаха, Небраска, САЩ.
Почетен член на International Academy of Сardiovascular Science , САЩ от 2015 г.
Член е на редакторските колективи на български и международни медицински списания.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Кардиологията е специалност, свързана много тясно с новите технологии, което задължава всеки специалист да бъде „в час”. Професионалистът никога не може да си позволи да бъде некомпетентен в това, което работи. Изоставането от новостите в областта на кардиологията за мен е ”предателство” към пациентите ми.

Интереси, хоби, свободно време:

Имам много малко свободно време, но обичам да пътувам, да чета и да прекарвам време в компанията на любимите ми хора.

Не забравям, че...

Да си лекар е призвание и зад всеки един медицински случай има конкретен човек, нуждаещ се от моята помощ.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Да даваш надежда на хората в един съкровен момент на създаване на живота и бъдещето е най-великото човешко щастие, поради което винаги съм харесвала специалността на акушер-гинеколозите. Но поради една или друга причина се разминах с тази специалност. Но когато пред мен беше въпрос за избор на тясна специалност след вътрешните болести, без колебание се спрях на кардиологията, една достатъчно динамична и точна наука. Сега, след толкова години, мога да кажа, че успях да съчетая надеждата и вярата в живота и в бъдещето, да ми носят удовлетволение и да бъдат част от моето призвание да съм лекар.

« Обратно в екип