Новини

 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече
 • 16.01.2020
  ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" ОТНОСНО ТИРАЖИРАНИ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

д-р Спартак Вълев

онколог

Роден съм в София през 1979 г. Приеха ме в Медицински университет – София през 1998 г. Завърших го през Ноември 2004 г. За 1 година работих в генетична лаборатория към Националния център по хематология и трансфузиология. Фундаменталните и практическите знанията, които придобих за този период са ми изключително полезни и досега в Медицинската онкология. През м.01.2006 г. започнах работа в Клиника по химиотерапия към СБАЛО-ЕАД. Хората познават тази болница по-добре, като „Ракова болница“ в Дървеница. Там завърших и специализацията си в края на 2013 г. През 2010 г. с няколко колеги учредихме асоциация на специализантите по медицина, чрез която се опитахме да направим условията на специализация в България малко по-приемливи. През м.02.2014 г. започнах работа в откритата същия месец нова клиника по Медицинска онкология към МБАЛ Надежда.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Медицинската онкология се занимава с лекарственото лечение на раковите заболявания. За последните 20 години, това със сигурност е най-динамичната и бързо развиваща се дисциплина на вътрешните болести, а може би и на медицината като цяло. Раковите заболявания остават големият въпрос в здравеопазването на който още няма точен отговор. Силното развитие на генетиката и биотехнологиите в последните десетилетия позволиха ключови пробиви, които преди двадесет години биха изглеждали като научна фантастика. Различните тенденции в медицинската онкология са толкова интересни, че на човек не му „се налага“, а по-скоро изпитва удоволствие от това да е свидетел на цялото това движение.

Интереси, хоби, свободно време:

Използвам всяко свободно време което имам за да прочета някоя хубава книга или да слушам любимата си музика. Обичам да ходя сред природата. За съжаление, свободното време става все по-малко.

Не забравям, че...

животът е кратък и ни е даден за да го ценим, живеем и да му се радваме, а не просто да чакаме да мине.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Приятно е човек да се чувства част от млад и ентусиазиран екип, който иска да спазва високи професионални стандарти на работа и за който пациентите са в центъра на всичките им усилия.

« Обратно в екип