Новини

 • 30.10.2020
  Надежда в мола - създаването стъпка по стъпка
  Всички Повече
 • 26.10.2020
  НАДЕЖДНА КАРДИОЛОГИЯ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "НАДЕЖДА" В МОЛ ПАРАДАЙС
  Всички Повече
 • 25.10.2020
  НАДЕЖДНИ ПЕДИАТРИ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "НАДЕЖДА" В МОЛ ПАРАДАЙС
  Всички Повече
 • 25.10.2020
  Социалната Кампания "Запази надежда" в bTV репортерите
  Всички Повече
 • 22.10.2020
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече

д-р Спартак Вълев

онколог

Роден съм в София през 1979 г. Приеха ме в Медицински университет – София през 1998 г. Завърших го през Ноември 2004 г. За 1 година работих в генетична лаборатория към Националния център по хематология и трансфузиология. Фундаменталните и практическите знанията, които придобих за този период са ми изключително полезни и досега в Медицинската онкология. През м.01.2006 г. започнах работа в Клиника по химиотерапия към СБАЛО-ЕАД. Хората познават тази болница по-добре, като „Ракова болница“ в Дървеница. Там завърших и специализацията си в края на 2013 г. През 2010 г. с няколко колеги учредихме асоциация на специализантите по медицина, чрез която се опитахме да направим условията на специализация в България малко по-приемливи. През м.02.2014 г. започнах работа в откритата същия месец нова клиника по Медицинска онкология към МБАЛ Надежда.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Медицинската онкология се занимава с лекарственото лечение на раковите заболявания. За последните 20 години, това със сигурност е най-динамичната и бързо развиваща се дисциплина на вътрешните болести, а може би и на медицината като цяло. Раковите заболявания остават големият въпрос в здравеопазването на който още няма точен отговор. Силното развитие на генетиката и биотехнологиите в последните десетилетия позволиха ключови пробиви, които преди двадесет години биха изглеждали като научна фантастика. Различните тенденции в медицинската онкология са толкова интересни, че на човек не му „се налага“, а по-скоро изпитва удоволствие от това да е свидетел на цялото това движение.

Интереси, хоби, свободно време:

Използвам всяко свободно време което имам за да прочета някоя хубава книга или да слушам любимата си музика. Обичам да ходя сред природата. За съжаление, свободното време става все по-малко.

Не забравям, че...

животът е кратък и ни е даден за да го ценим, живеем и да му се радваме, а не просто да чакаме да мине.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Приятно е човек да се чувства част от млад и ентусиазиран екип, който иска да спазва високи професионални стандарти на работа и за който пациентите са в центъра на всичките им усилия.

« Обратно в екип