Новини

 • 26.11.2021
  Д-р Мила Петрова гост в "Духът на здравето": Новите надежди в борбата срещу рака на белия дроб
  Всички Повече
 • 25.11.2021
  Д-р Велислава Донкина: Когато емоциите са заглушени, ''проговаря'' тялото
  Всички Повече
 • 22.11.2021
  ПСИХОЛОГИЧНАТА ПОМОЩ В БОЛНИЧНА СРЕДА Е КЛЮЧОВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПАЦИЕНТИТЕ
  Всички Повече
 • 18.11.2021
  Интимността е голяма част от живота на мъжа и трябва да се потърси помощ при еректилна дисфункция
  Всички Повече
 • 17.11.2021
  ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Вяра и Надежда!
  Всички Повече

д-р Настя Балаценко

образна диагностика

Здравейте,


Казвам се Настя Ненова Ненова-Балаценко. Родена съм през 1957 г. в София в семейството на лекар и на рентгенова лаборантка. Завършила съм 35-та гимназия в гр. София. Реших да стана лекар, въпреки че баща ми се опитваше де ме разубеди. Завършила съм МА-София. След дипломирането си заедно със съпруга ми, също лекар, бяхме разпределени в гр. Козлодуй, където предстоеше да се откриe рентгеново отделение (така и не го дочаках). Докато работих в Бърза помощ там, започнах да специализирам образна диагностика. После за около две години бях в рентгеновото отделение в гр. Пирдоп, а след това във Втора градска болница в гр.София. И така навъртях над 20 години стаж в тази област. Специализирала съм конвенционална рентгенология, ултразвукова диагностика, диагностика на заболяванията на млечната жлеза, компютърна томография.
Семейна съм, с един син и с малък внук.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Смятам, че всеки лекар, независимо от опита трябва непрекъснато да учи, да усвоява нови техники и методики, за да бъде в крак с все по-динамично развиващата се медицина, за да е полезен на своите пациенти, да има самочувствието на специалист и да бъде в помощ на колегите си.

Интереси, хоби, свободно време:

В свободното си време обичам да се срещам с близки и приятели, да пътувам, да бъда сред природата, да чета, да глезя котката си и ....дано някой ден имам време за всичко.

Никога не забравям...да не се самозабравям.

Защо избрах да работя в "Надежда":

В МБАЛ "Надежда" ме привлече доброто име на екипа на д-р Стаменов, качествата на колегите, с които ще работя пряко, модерната техника, с която е оборудвана болницата и надеждата, че ще мога да работя пълноценно и достойно. А и може би малко наивно все още вярвам в приказките на Джани Родари, вярвам, че могат да се случват хубави неща, и всеки трябва да сподели частица от своята вяра и надежда с другите.

« Обратно в екип