Новини

 • 26.06.2020
  ОТНОВО БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ВЪВ ВРАЦА В НАЦИОНАЛНИЯ КАБИНЕТ ПО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ
  Всички Повече
 • 21.06.2020
  bTV: Шанс за дете: Кога ще бъде извършена първата трансплантация на матка у нас?
  Всички Повече
 • 20.06.2020
  Нов шанс за акушерки след промените в Закона за лечебните заведения
  Всички Повече
 • 19.06.2020
  Бебе 1000 се роди в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече
 • 15.06.2020
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече

д-р Кристина Чачева

Ръководител звено "Пренатална диагностика и терапия"

Не си спомням някога да съм искала да бъда нещо друго освен лекарка.

През 1996 започнах следването си в Медицински Университет в София, но по стечение на съдбата го завърших в Бон, Германия.

В Германия имах късмета да попадна в един от най-големите и добри центрове за пренатална диагностика и терапия, който се намира в Университетската клиника по акушерство и гинекология в Бон. Там работих и се учих от най-известните и изтъкнати специалисти в областта на пренаталната диагностика.

Когато завърших обучението си в Бон, приех предизвикателството да оглавя отделението по пренатална диагностика на голяма клиника в Хамбург.

Въпреки че имам специалност "Акушерство и гинекология" и по-тясна специалност "Акушерство и перинатална медицина" (това е допълнителна квалификация, която изисква още повече клиничен опит), проследила съм много рискови бременности, водила съм голям брой раждания, моята страст си остава пренаталната медицина.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

По време на работата ми в Бон имах възможността да се занимавам с нови методи за пренатална терапия и да работя по изграждането и утвърждаването на немския център за фетална хирургия и минимално-инвазивна терапия. Затова съм убедена, че винаги трябва да сме отворени за новости и да подкрепяме хората, които ги въвеждат.

Интереси, хоби, свободно време:

От много работа нямам време за хобита, но в последните години се опитвам да се престраша да карам ски. Това се оказа доста обречено занимание, започвайки на толкова стари години. И така - оставам си заклет фен на сините писти. Спортувам редовно, но без особени амбиции.

Защо избрах да работя в "Надежда":

От благодарни пациенти чух за клиниката на д-р Стаменов и тъй като отдавна ме гризеше тъгата по България реших, че може би някой странстващ като мен би намерил добро място за работа и развитие в България - именно в тази клиника. Срещнах се с него, харесах го и чудото се случи. След 14 години в Германия реших да се върна.

« Обратно в екип