Новини

 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече
 • 13.09.2021
  КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!
  Всички Повече
 • 08.09.2021
  Стягане на тазовото дъно
  Всички Повече

д-р Кристина Чачева

Ръководител на отделението по пренатална диагностика и терапия

Не си спомням някога да съм искала да бъда нещо друго освен лекарка.

През 1996 започнах следването си в Медицински Университет в София, но по стечение на съдбата го завърших в Бон, Германия.

В Германия имах късмета да попадна в един от най-големите и добри центрове за пренатална диагностика и терапия, който се намира в Университетската клиника по акушерство и гинекология в Бон. Там работих и се учих от най-известните и изтъкнати специалисти в областта на пренаталната диагностика.

Когато завърших обучението си в Бон, приех предизвикателството да оглавя отделението по пренатална диагностика на голяма клиника в Хамбург.

Въпреки че имам специалност "Акушерство и гинекология" и по-тясна специалност "Акушерство и перинатална медицина" (това е допълнителна квалификация, която изисква още повече клиничен опит), проследила съм много рискови бременности, водила съм голям брой раждания, моята страст си остава пренаталната медицина.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

По време на работата ми в Бон имах възможността да се занимавам с нови методи за пренатална терапия и да работя по изграждането и утвърждаването на немския център за фетална хирургия и минимално-инвазивна терапия. Затова съм убедена, че винаги трябва да сме отворени за новости и да подкрепяме хората, които ги въвеждат.

Интереси, хоби, свободно време:

От много работа нямам време за хобита, но в последните години се опитвам да се престраша да карам ски. Това се оказа доста обречено занимание, започвайки на толкова стари години. И така - оставам си заклет фен на сините писти. Спортувам редовно, но без особени амбиции.

Защо избрах да работя в "Надежда":

От благодарни пациенти чух за клиниката на д-р Стаменов и тъй като отдавна ме гризеше тъгата по България реших, че може би някой странстващ като мен би намерил добро място за работа и развитие в България - именно в тази клиника. Срещнах се с него, харесах го и чудото се случи. След 14 години в Германия реших да се върна.

« Обратно в екип