Новини

 • 20.08.2018
  Роди се Емила, бебе от кампанията "Надежда пътува" - Видин
  Всички Повече
 • 09.08.2018
  Почти 6-килограмов тумор отстраниха днес д-р Еленчев и екипът му от коремната кухина на 61-годишна пациентка
  Всички Повече
 • 06.08.2018
  Празник на Надеждата в манастира "Св. Мина"
  Всички Повече
 • 03.08.2018
  МБАЛ "Надежда" бенифициент по европейски проект в сферата на човешките ресурси
  Всички Повече
 • 02.08.2018
  "Все повече български майки кърмят своето бебе", интервю на ак. Надежда Стаменова пред Българското национално ...
  Всички Повече

Отделение "Неонатология" в "Надежда" - какво е важно да знаем

Д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделение "Неонатология" и доказан специалист с богат дългогодишен опит в грижата за най-малките пациенти - новородените, разказва защо отделението е с най-високото -III ниво на компетентност,и какъв е алгоритъмът на работа в него.

Вижте още »

Утре!

Вярвайте в утрешния ден, защото най-хубавото предстои.

Видео:NMedia

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

д-р Красина Личева

акушер-гинеколог

Здравейте, бъдещи майки!

Аз съм д-р Красина Личева. Имах прекрасно детство във все още спокойната и по-безлюдна тогава столица. Сякаш медицината ми е заложена от самото раждане - наред със скачането на ластик и колелото, като дете много обичах да помагам и да лекувам. Превръщах балкона ни в импровизирана болница, носейки у дома ранени или гладни улични животни. Грижех се и за моите приятели - превързвах ожулени колене, промивах с одеколон порезни рани, вадех трънчета и кърлежи. С трепет посещавах уникалната за времето си Руска книжарница, откъдето черпех медицинска информация. Основното си образование завърших в спортно училище - в класа по лека атлетика. Бях най-добра в бягането с препятствия. И днес, вече пораснала, все така уверено преодолявам трудностите и постигам целите си.

След получената диплома от паралелка с профил "Разширено изучаване на билогия и химия" на 18-та столична гимназия без колебание се насочих да следвам медицина в Медицинския университет в София. В студентските си години, наред с килограмите учебници, които прочетох, се омъжих и станах майка. Двете ми бременности бяха достойни да се опишат в учебник по акушерство. Като добавим динамиката на тази специалност, отговорността и великата емоция при добре свършена работа – това бе моят избор. От 2009 г. съм дипломиран акушер-гинеколог в „Майчин дом”, София.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Ако трябва да напиша защо са нужни иновациите в нашата професия, ще кажа една азбучна истин а, известна на всеки колега: лекарят се учи цял живот!

Интереси, хоби, свободно време:

Професия и хоби за мен са едно! Извън болницата съм майка, съпруга, дъщеря, пътешественик , любител на спорта...

Не забравям, че...

НЕ ЗАБРАВЯМ, ЧЕ НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!

Защо избрах да работя в "Надежда":

Избрах да работя в МБАЛ „Надежда”, защото съм непоправим оптимист и ще дам всичко от себе си надеждата на всяка от вас да се превърне в реалност!

« Обратно в екип