Новини

 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече
 • 13.09.2021
  КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!
  Всички Повече
 • 08.09.2021
  Стягане на тазовото дъно
  Всички Повече

д-р Красина Личева

акушер-гинеколог

Здравейте, бъдещи майки!

Аз съм д-р Красина Личева. Имах прекрасно детство във все още спокойната и по-безлюдна тогава столица. Сякаш медицината ми е заложена от самото раждане - наред със скачането на ластик и колелото, като дете много обичах да помагам и да лекувам. Превръщах балкона ни в импровизирана болница, носейки у дома ранени или гладни улични животни. Грижех се и за моите приятели - превързвах ожулени колене, промивах с одеколон порезни рани, вадех трънчета и кърлежи. С трепет посещавах уникалната за времето си Руска книжарница, откъдето черпех медицинска информация. Основното си образование завърших в спортно училище - в класа по лека атлетика. Бях най-добра в бягането с препятствия. И днес, вече пораснала, все така уверено преодолявам трудностите и постигам целите си.

След получената диплома от паралелка с профил "Разширено изучаване на билогия и химия" на 18-та столична гимназия без колебание се насочих да следвам медицина в Медицинския университет в София. В студентските си години, наред с килограмите учебници, които прочетох, се омъжих и станах майка. Двете ми бременности бяха достойни да се опишат в учебник по акушерство. Като добавим динамиката на тази специалност, отговорността и великата емоция при добре свършена работа – това бе моят избор. От 2009 г. съм дипломиран акушер-гинеколог в „Майчин дом”, София.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Ако трябва да напиша защо са нужни иновациите в нашата професия, ще кажа една азбучна истин а, известна на всеки колега: лекарят се учи цял живот!

Интереси, хоби, свободно време:

Професия и хоби за мен са едно! Извън болницата съм майка, съпруга, дъщеря, пътешественик , любител на спорта...

Не забравям, че...

НЕ ЗАБРАВЯМ, ЧЕ НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!

Защо избрах да работя в "Надежда":

Избрах да работя в МБАЛ „Надежда”, защото съм непоправим оптимист и ще дам всичко от себе си надеждата на всяка от вас да се превърне в реалност!

« Обратно в екип