Новини

 • 21.04.2018
  Обещаващ старт на двудневния курс "Доплерова сонография по време на бременността" в НАДЕЖДА
  Всички Повече
 • 19.04.2018
  Програма за продължаващо обучение на млади специалисти в "Надежда"
  Всички Повече
 • 11.04.2018
  Проф. д-р Златко Кълвачев: "Значителна част от „неясните“ причини за безплодие е свързана с вируси"
  Всички Повече
 • 10.04.2018
  Визитка на Надежда: Д-р Анелия Рачева, Административен директор на болница "Надежда"
  Всички Повече
 • 05.04.2018
  МБАЛ "Надежда" представя: Поли и Мартина
  Всички Повече

Визитка на Надежда: Д-р Анелия Рачева, Административен директор на болница "Надежда"

Видео: NMedia

Вижте още »

Утре!

Вярвайте в утрешния ден, защото най-хубавото предстои.

Видео:NMedia

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

д-р Камен Аначков

патохистолог

Здравейте,

Аз съм д-р Камен Аначков. Специалист съм по патологоанатомия и цитопатология, с лиценз за професионална квалификация по цитопатология и сертификати за приложение на съвременните молекулярно-генетични методи и за диагностична течно базирана цитология.

роден съм в Кюстендил през 1963г. Завърших Медицина през 1989г. в Медицински университет – София и веднага след това започнах работа в ОРБ – гр. Кюстендил като ординатор – патолог. По-късно станах завеждащ цитохистологична лаборатория с отделения по патологоанатомия и съдебна медицина към същата болница.

Специализирал съм клинична патология и диагностична цитология при проф. Иван Вълков.

През 1996г. спечелих конкурс за научен сътрудник във ВМА – София, а по-късно станах началник на отделение по гефрирна и цитологична диагностика във Военно-медицинска академия.

През 2005г. работих като консултант-хистопатолог в лабораторията по патология към болницата на въоръжените сили на Кувейт.

Практикувал съм е в МЦ „Евроздраве” и в дружество “ГинАрт” във ВМА – София.

В УНСБАЛ “Св. Екатерина”, София работих в отделение по клинична патоанатомия, хистология и съдебна медицина.

През 2008 г.–2011 г. в МБАЛ „Токуда Болница“ – София работих в отделение по клинична патология, заедно с известния бьлгарски патолог Марин Велев. Бил съм завеждащ патологична лаборатория в Многопрофилна болница "ВИТА" .

От 2011г. до 2014г. бях част от екипа на Катедрата по клинична патология във ВМА – София като началник на отделение по гефрирна и цитологична диагностика.

В екипа на болница „Надежда“ като хистопатолог работя от началото на май 2014г.

Д-р Аначков има научни публикации в българския и международния медицински печат, участва в научни форуми у нас и в чужбина. Член е на Българско дружество по патология и Българска асоциация по патология. Семеен, има двама сина.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

В моя случай - за да бъда точен, в поставянето на диагнозите.

Добрият професионалист трябва непрекъснато да обогатява себе си, да се самоусъвършенства, за да е истински полезен на хората с това, което върши.

Интереси, хоби, свободно време:

Хубавата книги и миговете, прекарани със семейството ми.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Екипът -това е ключовата дума в отговора на този въпрос и главната причина да бъда част от „Надежда“.

« Обратно в екип