Новини

 • 20.10.2021
  ДОСТЪП БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ДО МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „НАДЕЖДА“ В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 19.10.2021
  БЕЗПЛАТНА ЕХОМАМОГРАФИЯ В ПАКЕТ „ЖЕНСКА КОНСУЛТАЦИЯ“ ДО 24 Г.С.
  Всички Повече
 • 12.10.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 12.10.2021
  35% ОТСТЪПКА ОТ LIDL ЗА LUPILU ЗА ПАЦИЕНТИ НА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 11.10.2021
  ИЗЛОЖБАТА „ЗА МЕН Е ВАЖНО ТИ ДА СИ ДОБРЕ“
  Всички Повече

д-р Димитър Цветков

акушер-гинеколог

Здравейте!

Казвам се Димитър Цветков или Митко Цветков, както обикновено се представям. Роден съм в една дъждовна вечер на красивия месец май през 1978 г., в малкия и оттогава все по-намаляващ град на китния Северозапад - Видин. Средното си образование завърших в Природо–математическата гимназия „Екзарх Антим I“ в родния си град, където за първи път разбрах от моите учители какво означава да се бориш, да имаш собствено мнение, което да отстояваш, да мечтаеш... Учих с профил „Биология“, тъй като негласно беше решено, за радост на родителите ми – здравни работници, че ще ставам доктор.

Последваха медицина в Плевен, казарма, медицински представител във фармацевтична фирма в Северозапада, специализация по Акушерство и гинекология отново в Плевен, работа в чужбина като акушер–гинеколог... Нормална кариера за млад лекар с амбиции, който си няма „вуйчо владика“.

Всъщност аз исках да ставам ортопед, но когато по една добра случайност се докоснах до акушерството и гинекологията, разбрах колко интерeсна и необятна е тази наука. Наистина жената е една вселена...

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Като типичен представител на зодия Близнаци новото за мен винаги е било предизвикателство, което съм търсил. И колкото по-заплетено и сложно, толкова по-инересно. До следващата новост... А медицината е една благодатна в това отношение област.

Интереси, хоби, свободно време:

Обичам да пътувам – много, навсякъде, винаги. Малкото свободно време, което ми остава, се опитвам да отделя за семейството си.

Не забравям, че...

На мястото на всяка пациентка може да са майка ми, жена ми или дъщеря ми – винаги се стремя да дам най-доброто от себе си, като отношение, знание и опит. Може би затова едно новородено бебе може да ме просълзи...

Защо избрах да работя в "Надежда":

Искам да дам най-доброто от себе си тук, в България. А какво по-хубаво от това да си част от МБАЛ „Надежда“, да си част от най-доброто сред най-добрите!

« Обратно в екип