Новини

 • 17.12.2018
  Виртуален Дядо Коледа посреща със закачка и шега всички малки и големи посетители на Надежда от 17 до 21 декем ...
  Всички Повече
 • 14.12.2018
  "Питай Надежда" - епизод 8 с д-р Жени Панайотова
  Всички Повече
 • 11.12.2018
  Работен график в празничните и почивни дни
  Всички Повече
 • 09.12.2018
  Три вдъхновяващи дни на Донорството в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече
 • 07.12.2018
  Питай Надежда - епизод 7
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

д-р Детелина Стоичкова

Ръководител "Неонатология"

Казвам се Детелина Маринова Стоичкова. Родена съм на 04.01.1957 г. в София, в семейство на чиновници - прекрасни хора и много добри родители. Имах хубаво детство със сестра ми, която днес също е детски лекар. Имам и един син - чудесно момче, което не продължи моята професия. Завърши икономика и работи в областта на банковото дело.

Средното си образование получих в 32-ра софийска гимназия. Завърших медицина с отличен успех в Медицинска академия, София. Исках да бъда хирург, но мечтата ми не се осъществи и за това станах педиатър. Обикнах много работата си и не бих я сменила с друга специалност.

В продължение на 4 години работих като педиатър в Окръжна болница Михайловград (сега Монтана). От 1987 г.до януари 2013 г. бях неонатолог в 1-ва АГ болница „Т.Киркова“ (настояща „СВ.София“). През последните 6 години бях началник на неонатологичното отделение. От януари 2013 г. започнах работа в МБАЛ „Надежда“.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

В медицината следенето на новостите е задължително условие, за да помагаш пълноценно на хората. Непрекъснато се откриват нови диагностични и терапевтични методи, а други се оказват остарели. Ние, детските лекари, отговаряме за бъдещото поколение, затова трябва да сме „в час“ с новостите. Нашите деца трябва да бъдат здрави и пълноценни. А това зависи много от знанията и уменията на нас, неонатолозите. Когато имам възможност, посещавам конференции и конгреси, свързани с педиатрията и неонатологията.

Интереси, хоби, свободно време:

Имам много малко свободно време. Харесвам хубавите книги и филми. Обичам да пътувам, а когато не мога - гледам филми за пътешествия.

Не забравям, че...

Не забравявам, че в живота всичко е преходно. Затова трябва да бъдем по- добри.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Избрах да работя в болница „Надежда“, защото тук има чудесен колектив от умни, знаещи и можещи хора, ръководени от невероятния човек д-р Стаменов. Знам, че с такъв колектив, ще успеем да дарим надежда на хората и да направим всичко тя да се превърне в реалност.

« Обратно в екип