Новини

 • 08.12.2021
  Интервю на д-р Стела Чапанова, специалист по асистирана репродукция за в. Доктор.
  Всички Повече
 • 07.12.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 06.12.2021
  ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ В МЦ "НАДЕЖДА" В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 03.12.2021
  Празничен работен график на МБАЛ "Надежда" и Медицински център "Надежда" в Paradise Center
  Всички Повече
 • 02.12.2021
  ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Ирена
  Всички Повече

д-р Детелина Стоичкова

Ръководител "Неонатология"

Казвам се Детелина Маринова Стоичкова. Родена съм на 04.01.1957 г. в София, в семейство на чиновници - прекрасни хора и много добри родители. Имах хубаво детство със сестра ми, която днес също е детски лекар. Имам и един син - чудесно момче, което не продължи моята професия. Завърши икономика и работи в областта на банковото дело.

Средното си образование получих в 32-ра софийска гимназия. Завърших медицина с отличен успех в Медицинска академия, София. Исках да бъда хирург, но мечтата ми не се осъществи и за това станах педиатър. Обикнах много работата си и не бих я сменила с друга специалност.

В продължение на 4 години работих като педиатър в Окръжна болница Михайловград (сега Монтана). От 1987 г.до януари 2013 г. бях неонатолог в 1-ва АГ болница „Т.Киркова“ (настояща „СВ.София“). През последните 6 години бях началник на неонатологичното отделение. От януари 2013 г. започнах работа в МБАЛ „Надежда“.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

В медицината следенето на новостите е задължително условие, за да помагаш пълноценно на хората. Непрекъснато се откриват нови диагностични и терапевтични методи, а други се оказват остарели. Ние, детските лекари, отговаряме за бъдещото поколение, затова трябва да сме „в час“ с новостите. Нашите деца трябва да бъдат здрави и пълноценни. А това зависи много от знанията и уменията на нас, неонатолозите. Когато имам възможност, посещавам конференции и конгреси, свързани с педиатрията и неонатологията.

Интереси, хоби, свободно време:

Имам много малко свободно време. Харесвам хубавите книги и филми. Обичам да пътувам, а когато не мога - гледам филми за пътешествия.

Не забравям, че...

Не забравявам, че в живота всичко е преходно. Затова трябва да бъдем по- добри.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Избрах да работя в болница „Надежда“, защото тук има чудесен колектив от умни, знаещи и можещи хора, ръководени от невероятния човек д-р Стаменов. Знам, че с такъв колектив, ще успеем да дарим надежда на хората и да направим всичко тя да се превърне в реалност.

« Обратно в екип