Новини

 • 18.02.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" УДЪЛЖАВА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СПЕЦИАЛИЗАНТИ ПО АГ И АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ...
  Всички Повече
 • 24.01.2020
  Ограничения в работата на "МБАЛ"Надежда" по повод обявената грипна епидемия за територита на София-град от 27. ...
  Всички Повече
 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

д-р Даниела Димова

Ръководител "Патохистологична лаборатория"

Здравейте! Радвам се да се запознаем!

Родена съм в една снежна виелица на 19 декември 1957 г. в малкото градче Омуртаг, близо до Търговище. Израснах в къща с красив двор, пълен с цветя и животни. Зелената градина и любопитството, което изпитвах към всичко живо, учебниците на майка ми, пълни с картинки на древни влечуги и растения, по-късно ме насочиха към биологията, която учих с голяма любов. На 11 години прочетох „Серенгети не трябва да загине” на проф. Гжимек и реших да спасявам дивите животни от изчезване. Трезвомислещият ми баща каза тогава: „ Я по-добре спасявай хората от болести! Светът може да се обърне няколко пъти на 180 градуса, болни хора винаги ще има!” Оказа се прав…

В средата ва 60-те години семейството ми се премести във Варна, където завърших III ЕСПУ „Д. Благоев”, сега Природо-математическа гимназия, а през 1982 г. - Варненския медицински институт.

Работих по разпределение в Шумен като участъков терапевт, а от 1985 до 1989 г. бях асистент към Катедрата по Патологична анатомия при ВМИ-Варна, филиал Толбухин (сега Добрич). 20 години бях началник на Патохистологична лаборатория във II САГБАЛ „Шейново” – София. През тези години имах удивителния късмет да срещна невероятните си учители – проф. Божил Василев, доц. Венета Макавеева, доц. Светозар Ганчев, д-р Дойчин Дойчинов. Всеки от тях даде по много от себе си, за да бъда днес това, което съм.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Защото можеш да помагаш на хората единствено, ако не си затънал в рутина и посредственост. Всеки миг от времето е изпълнен с новости в науката, които правят разбирането ни за живота и професията по-ясно и възможността да се намесваме по-ефективно в борбата с болестите – по-реална.

Интереси, хоби, свободно време:

Професионалните ми интереси включват целия спектър на гинекологичната патология и профилактиката на онкологичните гинекологични заболявания, в частност – рака на маточната шийка. Мисля, че с правилна здравна политика това заболяване може да бъде намалено до минимум. Работя върху съвременните системи за цервикален скрининг, които реално намалиха заболеваемостта от рак на шийката на матката в развитите страни. Надявам се това да се случи и у нас.

Извън професията обичам стария рок, чистата природа и книгите. Чета всичко, което ме вълнува – от Хенри Милър до св. Августин и от Чудомир до Шекспир. Често разговарям със сина си, който не поема по моя път, но се интересува от нещо сходно – обсъждаме болестите на обществото.

Не забравям, че...

...комуто малко се прощава, той малко обича.”

Евангелие от Лука 7:47

Харесвам откритите и почтени отношения. Мразя агресивната посредственост. Ненавиждам мръсотията, най-вече душевната.

Защо избрах да работя в "Надежда":

МБАЛ „Надежда” ми хареса с уважението към специалността ми, с дадената възможност да доразгърна знанията си, да направя нещо ново, да дам от опита си на тези млади и устремени хора и заедно да вървим напред. Да даваме не само надежда, а и сигурност в добрия изход на нещата.

« Обратно в екип