Новини

 • 22.10.2021
  Д-р Георги Стаменов е номиниран за Любимец на България в категорията Медицината
  Всички Повече
 • 21.10.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 20.10.2021
  ДОСТЪП БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ДО МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „НАДЕЖДА“ В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 20.10.2021
  Текстилна токсичност: Какво дебне в дрехите ви?
  Всички Повече
 • 20.10.2021
  Ранното диагностициране на рака на гърдата увеличава многократно шансовете за пълно излекуване
  Всички Повече

д-р Марина Михова

акушер-гинеколог

Здравейте! Радвам се да се запознаем!

Името ми е Марина Михова. Родена съм на 07.10.1978 г. в Пловдив, където прекарах важните „първи седем години”. Баба ми и дядо ми, които бяха лекари, прекарваха значителна част от времето си с мен и може би това повлия в голяма степен на избора ми да стана лекар. Основното си образование получих в 73 СОУ „Владислав Граматик” в София, което ми даде задоволително владеене на руски език, след което звърших Втора английска гимназия.

По - късно, като студентка, посещавах курсовете на Гьоте институт в София и така научих и немски. Може би затова се чувствам в свои води навсякъде по света, където съм била до момента. През 2003 година завърших медицина в София, след което спечелих място за 7 месечна практика в Германия по програмата „Леонардо Да Винчи”. Времето, прекарано в клиниката по акушерство и гинекология в Дрезден, ми даде възможност да науча много неща, не само свързани със специалността, но и за организация на работата и за общуването с пациентите и с колегите.

От 2004 година започнах специализация по Акушерство и Гинекология в София. Придобих сециалност през 2009 година, няколко месеца след като ми се случи най - вълнуващото събитие в живота ми - раждането на дъщеря ми. От 2010 г. съм част от екипа на „Надежда”.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Развитието на технологиите в областта на перинаталната медицина доведе до лавинообразно подобряване на диагностиката в тази област. Сега „виждаме” много повече отколкото основположниците на тази нова наука някога са си представяли, че е възможно да се види и всяка следваща година, посещавайки голямо научно събитие се научаваме да търсим неща, които самите ние не сме си представяли, че е възможно да се видят предишната.

Интереси, хоби, свободно време:

От не повече от пет години карам ски. Правя го всяка зима, винаги когато имам достатъчно свободно време. Липсата на техника компенсирам с много ентусиазъм. Обичам да се излежавам с книга на плажа. Наслаждавам се на всеки миг, прекаран с дъщеря ми. Обичам да се разхождам в парка и да правя фигурки от пластелин с нея. И често имам чувсвото, че научавам повече от нея отколкото тя от мен.

Не забравям, че...

Всеки е ковач на собствената си съдба.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Заради чувството, което те завладява, когато видиш дете, за което целия екип се е борил. Заради колегите, които те подкрепят и ти помагат в трудна ситуация.

« Обратно в екип