Новини

 • 19.02.2018
  За специалисти: курс "Доплерова сонография по време на бременността" в болница Надежда
  Всички Повече
 • 13.02.2018
  Безплатни гинекологични прегледи за диагностика на хронична тазова болка
  Всички Повече
 • 12.02.2018
  Д-р Стаменов изнесе лекция за Училище "Майка навреме" - Задругата на яйцеклетката
  Всички Повече
 • 11.02.2018
  Новото преработено издание на учебника по Медицинска онкология беше представено на 9 февруари в МБАЛ „Надежда“
  Всички Повече
 • 05.02.2018
  Отмяна на ограниченията в болница "Надежда", въведени заради грипната епидемия в гр. София
  Всички Повече

Консултация с диетолог в болница Надежда

Всяка сряда от 14:00 до 19:30 ч.в МБАЛ "Надежда" ще консултира проф. д-р Стефка Петрова - един от водещите специалисти по Хранене и диететика. Проф. д-р Стефка Петрова ще е на разположение на пациенти от различни възрастови групи – деца и възрастни, по всички здравни проблеми, които могат да бъдат повлияни от подобряване на храненето, елиминиране на хранителните дефицити и подходящо намаляване или увеличаване на телесното тегло.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

д-р Марина Михова

акушер-гинеколог

Здравейте! Радвам се да се запознаем!

Името ми е Марина Михова. Родена съм на 07.10.1978 г. в Пловдив, където прекарах важните „първи седем години”. Баба ми и дядо ми, които бяха лекари, прекарваха значителна част от времето си с мен и може би това повлия в голяма степен на избора ми да стана лекар. Основното си образование получих в 73 СОУ „Владислав Граматик” в София, което ми даде задоволително владеене на руски език, след което звърших Втора английска гимназия.

По - късно, като студентка, посещавах курсовете на Гьоте институт в София и така научих и немски. Може би затова се чувствам в свои води навсякъде по света, където съм била до момента. През 2003 година завърших медицина в София, след което спечелих място за 7 месечна практика в Германия по програмата „Леонардо Да Винчи”. Времето, прекарано в клиниката по акушерство и гинекология в Дрезден, ми даде възможност да науча много неща, не само свързани със специалността, но и за организация на работата и за общуването с пациентите и с колегите.

От 2004 година започнах специализация по Акушерство и Гинекология в София. Придобих сециалност през 2009 година, няколко месеца след като ми се случи най - вълнуващото събитие в живота ми - раждането на дъщеря ми. От 2010 г. съм част от екипа на „Надежда”.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Развитието на технологиите в областта на перинаталната медицина доведе до лавинообразно подобряване на диагностиката в тази област. Сега „виждаме” много повече отколкото основположниците на тази нова наука някога са си представяли, че е възможно да се види и всяка следваща година, посещавайки голямо научно събитие се научаваме да търсим неща, които самите ние не сме си представяли, че е възможно да се видят предишната.

Интереси, хоби, свободно време:

От не повече от пет години карам ски. Правя го всяка зима, винаги когато имам достатъчно свободно време. Липсата на техника компенсирам с много ентусиазъм. Обичам да се излежавам с книга на плажа. Наслаждавам се на всеки миг, прекаран с дъщеря ми. Обичам да се разхождам в парка и да правя фигурки от пластелин с нея. И често имам чувсвото, че научавам повече от нея отколкото тя от мен.

Не забравям, че...

Всеки е ковач на собствената си съдба.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Заради чувството, което те завладява, когато видиш дете, за което целия екип се е борил. Заради колегите, които те подкрепят и ти помагат в трудна ситуация.

« Обратно в екип