Новини

 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече
 • 16.01.2020
  ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" ОТНОСНО ТИРАЖИРАНИ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ
  Всички Повече
 • 14.01.2020
  СЕДМИЯТ РОЖДЕН ДЕН НА БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 13.01.2020
  ЗА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ - СЕДЕМ СПЕЦИАЛНИ ПОДАРЪКА ОТ БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 08.01.2020
  АКУШЕРКАТА - ВИНАГИ ДО ВАС
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

д-р Марина Михова

акушер-гинеколог

Здравейте! Радвам се да се запознаем!

Името ми е Марина Михова. Родена съм на 07.10.1978 г. в Пловдив, където прекарах важните „първи седем години”. Баба ми и дядо ми, които бяха лекари, прекарваха значителна част от времето си с мен и може би това повлия в голяма степен на избора ми да стана лекар. Основното си образование получих в 73 СОУ „Владислав Граматик” в София, което ми даде задоволително владеене на руски език, след което звърших Втора английска гимназия.

По - късно, като студентка, посещавах курсовете на Гьоте институт в София и така научих и немски. Може би затова се чувствам в свои води навсякъде по света, където съм била до момента. През 2003 година завърших медицина в София, след което спечелих място за 7 месечна практика в Германия по програмата „Леонардо Да Винчи”. Времето, прекарано в клиниката по акушерство и гинекология в Дрезден, ми даде възможност да науча много неща, не само свързани със специалността, но и за организация на работата и за общуването с пациентите и с колегите.

От 2004 година започнах специализация по Акушерство и Гинекология в София. Придобих сециалност през 2009 година, няколко месеца след като ми се случи най - вълнуващото събитие в живота ми - раждането на дъщеря ми. От 2010 г. съм част от екипа на „Надежда”.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Развитието на технологиите в областта на перинаталната медицина доведе до лавинообразно подобряване на диагностиката в тази област. Сега „виждаме” много повече отколкото основположниците на тази нова наука някога са си представяли, че е възможно да се види и всяка следваща година, посещавайки голямо научно събитие се научаваме да търсим неща, които самите ние не сме си представяли, че е възможно да се видят предишната.

Интереси, хоби, свободно време:

От не повече от пет години карам ски. Правя го всяка зима, винаги когато имам достатъчно свободно време. Липсата на техника компенсирам с много ентусиазъм. Обичам да се излежавам с книга на плажа. Наслаждавам се на всеки миг, прекаран с дъщеря ми. Обичам да се разхождам в парка и да правя фигурки от пластелин с нея. И често имам чувсвото, че научавам повече от нея отколкото тя от мен.

Не забравям, че...

Всеки е ковач на собствената си съдба.

Защо избрах да работя в "Надежда":

Заради чувството, което те завладява, когато видиш дете, за което целия екип се е борил. Заради колегите, които те подкрепят и ти помагат в трудна ситуация.

« Обратно в екип