Новини

 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече
 • 13.09.2021
  КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!
  Всички Повече
 • 08.09.2021
  Стягане на тазовото дъно
  Всички Повече

Честито, вие сте бременна! Огромна част от нашите пациентки бленуват с години да чуят тези думи. Други пък са се добрали до тях със завидната лекота, заради която наричаме зачеването чудо.

От този момент нататък животът на жената се променя драматично - предстои ви 40-седмично приключение, пълно с емоции и вълнения.

За нас, вашите лекари, бременността ви е предизвикателство - защото предстоят седмици, в които ще трябва да се грижим за двама пациенти, и двамата - специални!

Бременността - как подходящо са я нарекли прабабите ни! - дори когато е щастие, е и бреме.
Сърцето ви ще трябва да изтласква повече кръв, костите ви да носят по-голяма и променена тежест, матката да се уголемява с нарастването на бебето, а гърдите да се подготвят за предстоящата лактация.
Невидимите промени, които се случват в организма ви, и които му дават възможност по уникален начин да даде всичко необходимо на растящия плод, са не по-малко важни от видимите.

Проследяването на бременността включва различни прегледи и изследвания, така подбрани по вид и време, че да дадат представа на лекарите дали всичко с вас и бебето (или бебетата) се развива нормално.

Съвременната медицина има възможност да предложи и редица високоспециализирани изследвания на бременната, които да дадат възможно най-прецизна информация за правилното развитие на плода.

В Надежда ще намерите апаратура на световно ниво и доказани професионалисти, на които да се доверите в най-модерната и уютна гинекологична клиника у нас.
Женска консултация, както и високоспециализирани прегледи и изследвания - фетална морфология, ехокардиография на плода, подробни скрининги, инвазивни и неинвазивни дородови диагностични изледвания.

При различни медицински предизвикателства по време на бременността отново сме готови да бъдем до вас.

В Надежда многоплодната бременност, напредналата възраст на жената или нейни съпътстващи заболявания и предишни операции не са повод да ви насочим другаде.

Опитът ни с високорискови бременности се простира години назад, а апаратурата и условията в отделението по Високорискова бременност ни позволява да ви предложим качествена медицинска грижа.

Бременността ще промени не само силуета ви, но и ще ви подготви емоционално за голямото пътешествие, наречено родителство.

Макар всички да сме подготвени с набор първични рецепти за действие след раждането, в нашето цивилизовано съвремие инстинктът често закърнява за сметка на наученото знание.
За да ви помогнем да преплувате по-лесно и усмихнато през бурните води на бременността и раждането, сме създали и Училището за родители на Надежда, отворено за всички бременни.

Ние от болница Надежда" сме винаги до вас!

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница:

Още полезна информация

Фетална/неонатална кардиология

Съвременната медицина позволява диагностициране на голяма част от аномалиите на плода по време на вътреутробното развитие. Най-честите вродени аномалии са вродените сърдечни малформации (ВСМ) . Установяването им по време на бременността става чрез фетална ехокардиография (ФЕ).

Вижте повече »

Женска консултация

Проследяване на бременността.
За оптимално проследяване на бременността в МБАЛ за женско здраве „Надежда“ се предлага пакетна услуга „Женска консултация“, в която са включени прегледи и изследвания, осигуряващи адекватна грижа за бременната.

Вижте повече »

Пренатална диагностика

Отделението по пренатална медицина на МБАЛ Надежда предлага широк спектър от методи за пренатална (дородова) диагностика и лечение. В отделението за пренатална диагностика работят четирима лекари - специалисти по пренатална медицина, които имат дългогодишен опит в тази професионална област.

Вижте повече »

Патологична и високорискова бременност

Бременността може да бъде един от най-щастливите и безметежни периоди в живота на жената. Има случаи обаче, в които се сблъскваме с предизивкателства - от страна на плода или от страна на майчиния организъм. Решаваща може да бъде навременната и адекватна медицинска грижа.

Вижте повече »

Кабинет по кърмене

Кабинетът по кърмене към МБАЛ за женско здраве Надежда е още една стъпка към доизграждането на образа на иновативна и различна болница. Кабинетът предоставя на майките помощ и подкрепа за кърмене и хранене на бебето.

Вижте повече »

Ангилогия - Съдова медицина

Основен акцент в работата ни са както диагностиката и миниинвазивното (по-известно като „безкръвно“) лечение на разширени вени, така и диагностиката и профилактиката на периферните артериални заболявания.

Вижте повече »