Новини

 • 18.02.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" УДЪЛЖАВА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СПЕЦИАЛИЗАНТИ ПО АГ И АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ...
  Всички Повече
 • 24.01.2020
  Ограничения в работата на "МБАЛ"Надежда" по повод обявената грипна епидемия за територита на София-град от 27. ...
  Всички Повече
 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече

Отделение "Неонатология" в "Надежда" - какво е важно да знаем

Д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделение "Неонатология" и доказан специалист с богат дългогодишен опит в грижата за най-малките пациенти - новородените, разказва защо отделението е с най-високото -III ниво на компетентност,и какъв е алгоритъмът на работа в него.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

За бебетата с любов - Неонатология

Неонатологично отделение Грижи в отделението Интензивен сектор за новородени Изследвания и имунизации Подкрепа за кърмене Свиждане и болнични правила Изписване на бебето

Честито, вие сте бременна! Огромна част от нашите пациентки бленуват с години да чуят тези думи. Други пък са се добрали до тях със завидната лекота, заради която наричаме зачеването чудо.

От този момент нататък животът на жената се променя драматично - предстои ви 40-седмично приключение, пълно с емоции и вълнения.

За нас, вашите лекари, бременността ви е предизвикателство - защото предстоят седмици, в които ще трябва да се грижим за двама пациенти, и двамата - специални!

Бременността - как подходящо са я нарекли прабабите ни! - дори когато е щастие, е и бреме.
Сърцето ви ще трябва да изтласква повече кръв, костите ви да носят по-голяма и променена тежест, матката да се уголемява с нарастването на бебето, а гърдите да се подготвят за предстоящата лактация.
Невидимите промени, които се случват в организма ви, и които му дават възможност по уникален начин да даде всичко необходимо на растящия плод, са не по-малко важни от видимите.

Проследяването на бременността включва различни прегледи и изследвания, така подбрани по вид и време, че да дадат представа на лекарите дали всичко с вас и бебето (или бебетата) се развива нормално.

Съвременната медицина има възможност да предложи и редица високоспециализирани изследвания на бременната, които да дадат възможно най-прецизна информация за правилното развитие на плода.

В Надежда ще намерите апаратура на световно ниво и доказани професионалисти, на които да се доверите в най-модерната и уютна гинекологична клиника у нас.
Женска консултация, както и високоспециализирани прегледи и изследвания - фетална морфология, ехокардиография на плода, подробни скрининги, инвазивни и неинвазивни дородови диагностични изледвания.

При различни медицински предизвикателства по време на бременността отново сме готови да бъдем до вас.

В Надежда многоплодната бременност, напредналата възраст на жената или нейни съпътстващи заболявания и предишни операции не са повод да ви насочим другаде.

Опитът ни с високорискови бременности се простира години назад, а апаратурата и условията в отделението по Високорискова бременност ни позволява да ви предложим качествена медицинска грижа.

Бременността ще промени не само силуета ви, но и ще ви подготви емоционално за голямото пътешествие, наречено родителство.

Макар всички да сме подготвени с набор първични рецепти за действие след раждането, в нашето цивилизовано съвремие инстинктът често закърнява за сметка на наученото знание.
За да ви помогнем да преплувате по-лесно и усмихнато през бурните води на бременността и раждането, сме създали и Училището за родители на Надежда, отворено за всички бременни.

Ние от болница Надежда" сме винаги до вас!

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница:

Още полезна информация

Фетална/неонатална кардиология

Съвременната медицина позволява диагностициране на голяма част от аномалиите на плода по време на вътреутробното развитие. Най-честите вродени аномалии са вродените сърдечни малформации (ВСМ) . Установяването им по време на бременността става чрез фетална ехокардиография (ФЕ).

Вижте повече »

Женска консултация

Проследяване на бременността.
За оптимално проследяване на бременността в МБАЛ за женско здраве „Надежда“ се предлага пакетна услуга „Женска консултация“, в която са включени прегледи и изследвания, осигуряващи адекватна грижа за бременната.

Вижте повече »

Пренатална диагностика

Отделението по пренатална медицина на МБАЛ Надежда предлага широк спектър от методи за пренатална (дородова) диагностика и лечение. В отделението за пренатална диагностика работят четирима лекари - специалисти по пренатална медицина, които имат дългогодишен опит в тази професионална област.

Вижте повече »

Патологична и високорискова бременност

Бременността може да бъде един от най-щастливите и безметежни периоди в живота на жената. Има случаи обаче, в които се сблъскваме с предизивкателства - от страна на плода или от страна на майчиния организъм. Решаваща може да бъде навременната и адекватна медицинска грижа.

Вижте повече »

Кабинет по кърмене

Кабинетът по кърмене към МБАЛ за женско здраве Надежда е още една стъпка към доизграждането на образа на иновативна и различна болница. Кабинетът предоставя на майките помощ и подкрепа за кърмене и хранене на бебето.

Вижте повече »

Ангилогия - Съдова медицина

Основен акцент в работата ни са както диагностиката и миниинвазивното (по-известно като „безкръвно“) лечение на разширени вени, така и диагностиката и профилактиката на периферните артериални заболявания.

Вижте повече »