Новини

 • 11.01.2017
  Болница "Надежда" става на 4 години. 13 януари от 13:00 ч. Очакваме ви.
  Всички Повече
 • 06.01.2017
  Християна - бебето, спасено след уникална вътреутробна операция на белия дроб, стана на годинка
  Всички Повече
 • 04.01.2017
  Болница "Надежда" празнува своя рожден ден. Очакваме ви на 13 януари.
  Всички Повече
 • 03.01.2017
  Водещ специалист по пластико-възстановителна и естетична хирургия в болница „Надежда“
  Всички Повече
 • 01.01.2017
  1823 бебета се родиха в болница "Надежда" за 2016 година
  Всички Повече

Какво трябва да знаем за профилактиката на рака на гърдата

Кампанията "Розовата Коледа на Надежда" продължава до края на м. януари. Вижте какви са препоръките на нашите специалисти за профилактиката на това заболяване и какво трябва да имаме предвид, когато планираме своя профилактичен преглед.

Вижте още »

Кандидатствайте за безплатен преглед в кампанията "Розовата Коледа", като изпратите онлайн заявката си чрез формата за регистрация

В рамките на благотворителната инициатива "Розовата Коледа" в болница „Надежда” се набират средства за осигуряване на безплатни профилактични прегледи на гърдата за жени до 40-годишна възраст. Условията за кандидатстване са да сте до 40 години (включително) и да отговаряте поне на едно от следните изисквания: вижте.

Три вдъхновяващи дами в подкрепа на Розовата Коледа Розовата Коледа на Надеждата срещу рака на гърдата
Вижте още »

БЕЗПЛАТНО ВТОРО МНЕНИЕ

В болница „Надежда“ може да потърсите и получите безплатно второ мнение от нашите специалисти. Вашите въпроси към лекарите от сектор асистирана репродукция, обща гинекология, онкогинекология, хирургия, анестезиология, образна диагностика, пренатална диагностика, неонатология, педиатрия, андрология и урология изпращайте на имейл:

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Болница "Надежда" - пет ключови предимства на естественото раждане

Болница „Надежда“ – пет ключови предимства на нормалното раждане

1. С две ръце за нормалното раждане: ние подкрепяме вашия избор

При проследяването на бременността всяка жена научава какви са нейните лични възможности за нормално раждане. В безплатното ни училище за бременни ние подробно запознаваме бъдещите родители с родилния процес, възможните усложнения, предимствата на нормалното раждане за майката и за бебето и начините за медицинска намеса и обезболяване. Три пъти седмично по време на Дните на отворени врати в „Надежда” бъдещите родители получават достъп до родилната зала и отделението за родилки и бебета. Спокойствието и увереността на бременните са от ключово значение и затова заедно обсъждаме възможностите и решенията както преди,така и по време на самото раждане. Всяка бременна може да изготви собствен план за раждането, към който се придържаме максимално стриктно. Разполагаме с модерно оборудвана лаборатория за диагностика и контрол (клинична, микробиологична, имунологична, генетична), образна диагностика, рентген, компютърен томограф и др., които дават възможност за оптимална преценка и прогнозиране на начина на протичане на раждането.

2. Като у дома

Постарали сме се да преодолеем „страшния” вид на родилната зала, като същевременно спазваме стандартите на медицината. Мебелите в залите, аранжирането, подовите и стенните им покрития създават максимален комфорт за раждащата. Например мултифункционалните родилни легла – с един бутон от легло за почивка и сън се превръщат в родилно легло или гинекологичен стол. Дори дезинфектантите в залите по нищо не напомнят за болнична среда.

Вярваме, че раждането е естествен физиологичен процес и затова сме подсигурили естествени помощни средства – топки за раждане, подкрепящ слинг, шведска стена, баня с течаща топла вода, меки дюшеци за различни пози на пода. С тяхна помощ раждащата жена може да се движи, да релаксира, да прилага естествени техники за подпомагане на раждането, както и да се обезболява с помощта на насочена топла водна струя. Съветваме бременните да си подготвят любима музика, която да звучи в залата, дори да танцуват с партньора си, защото музиката е средство за релаксиране, дава ритъм за движение, засилва позитивния спомен от раждането. Препоръчваме на бременните да си вземат вода в удобна опаковка (при нас приемът на вода е разрешен), захарни бонбони, чехли за баня, фотоапарат и разбира се, бъдещия татко. Всичко, което би могло да допринесе за техния комфорт, е добре дошло.

3. Ти си в центъра

Раждащата жена е в центъра на нашите грижи. Дори и предварителната ѝ нагласа да се промени, можем да предложим алтернатива на грижите, стимулиране на раждането или неговото медикаментозно обезболяване (за прилагането на епидурално обезболяване 24 часа в денонощието разполагаме с подготвенекип). Винаги следваме ритъма на раждането и усещанията на жената.


4. Татко в родилната зала

Таткото става част от екипа – той подкрепя раждащата в нейните движения, подпомага я с масаж, при желание може сам да пререже пъпната връв на бебето. Ако майката има притеснения относно присъствието му, може и да излиза от залата.Практиката показва, че присъствието на партньора се отразява изключително положително върху процеса на раждане.


5. Раждането е любовна среща

Дълго чакана, бленувана любовна среща. Среща на трима – ражда се бебе, ражда се МАМА, ражда се и ТАТКО. Запознаването с бебето е незабавно – още преди да е отделено от пъпната връв, то вече е на корема на мама, а секунди по-късно е в топла прегръдка върху майчините гърди. Така бебето получава най-добрия и естествен старт на живота си.

Непосредствено след прерязването на пъпната връв нашите биолози подсигуряват качествено събиране, обработка, замразяване и съхранение на толкова ценните стволови клетки. Това се случва в специализираната им високотехнологична лаборатория, която е с няколко системи за безопасност на пробите и е само на метри от родилните зали.

Първият урок на мама и бебе – кърменето, започва още в родилната зала. Първите два часа след раждането майките са под активно наблюдение там и здравите бебета не се отделят от тях и не се къпят. Впоследствие майката и бебето се превеждат в отделението за родилки, а таткото се изпраща да отпразнува събитието. Горещо препоръчваме на майките да бъдат с бебето си 24 часав денонощието – това е важно за адаптацията и на бебето, и на майката и подсигурява оптимален старт на лактацията. В родилното отделение е поместено и богатооборудвано неонатологично интензивно отделение с възможност за специализиранапродължителна грижа за деца с проблеми и с тегло от 1200 грама. Разполагаме с 9 модерни кувьоза, апарати за вентилация, фотокамера, термолегла, апаратура за подпомагане на дишането, ултразвукови апарати с възможност за ранна диагностика на сърдечни проблеми, за трансфонтанелна ехография и др.

През 2015 г. в „Надежда“
се родиха 1636 бебета.

Източник: списание "9 месеца"

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: