Новини

 • 11.01.2017
  Болница "Надежда" става на 4 години. 13 януари от 13:00 ч. Очакваме ви.
  Всички Повече
 • 06.01.2017
  Християна - бебето, спасено след уникална вътреутробна операция на белия дроб, стана на годинка
  Всички Повече
 • 04.01.2017
  Болница "Надежда" празнува своя рожден ден. Очакваме ви на 13 януари.
  Всички Повече
 • 03.01.2017
  Водещ специалист по пластико-възстановителна и естетична хирургия в болница „Надежда“
  Всички Повече
 • 01.01.2017
  1823 бебета се родиха в болница "Надежда" за 2016 година
  Всички Повече

Какво трябва да знаем за профилактиката на рака на гърдата

Кампанията "Розовата Коледа на Надежда" продължава до края на м. януари. Вижте какви са препоръките на нашите специалисти за профилактиката на това заболяване и какво трябва да имаме предвид, когато планираме своя профилактичен преглед.

Вижте още »

Кандидатствайте за безплатен преглед в кампанията "Розовата Коледа", като изпратите онлайн заявката си чрез формата за регистрация

В рамките на благотворителната инициатива "Розовата Коледа" в болница „Надежда” се набират средства за осигуряване на безплатни профилактични прегледи на гърдата за жени до 40-годишна възраст. Условията за кандидатстване са да сте до 40 години (включително) и да отговаряте поне на едно от следните изисквания: вижте.

Три вдъхновяващи дами в подкрепа на Розовата Коледа Розовата Коледа на Надеждата срещу рака на гърдата
Вижте още »

БЕЗПЛАТНО ВТОРО МНЕНИЕ

В болница „Надежда“ може да потърсите и получите безплатно второ мнение от нашите специалисти. Вашите въпроси към лекарите от сектор асистирана репродукция, обща гинекология, онкогинекология, хирургия, анестезиология, образна диагностика, пренатална диагностика, неонатология, педиатрия, андрология и урология изпращайте на имейл:

Вижте още »

Съдова диагностика и миниинвазивно лечение на разширени вени

Отвори врати секторът по съдова диагностика и миниинвазивно лечение на разширени вени към МБАЛ „Надежда“.Той е създаден в отговор на изключително високия процент на съдова заболеваемост в нашата страна.

Вижте още »

Отделението „Образна диагностика“ е предназначено за извършване на рентгенови изследвания, компютърна томография и ехография. То отговаря на всички съвременни световни изисквания.

Лекарите, работещи в отделението, са образни диагностици с призната специалност, профилирани в различните подспециалности като спешна образна диагностика, онкология, неврорентгенология, гастро-интестинална рентгенология, уро-генитална рентгенология, мускуло-скелетна рентгенология, торакална рентгенология, сърдечно-съдова рентгенология, мамодиагностика, педиатрична образна диагностика.

Лекарите в отделението по Образна Диагностика работят по европейските стандарти за добра медицинска практика и прилагат редица иновативни техники на изследване в отделните сфери на специалността.

Философията на работещите в отделението по "Образна Диагностика" в болница за женско здраве "Надежда“ е ориентирана изцяло към пациента.

Ние възприемаме грижата за пациента като наша основна задача, като всяко проведено изследване се интерпретира от специалист образен диагностик, а резултатите се обсъждат съвместно с пациента. Нашата цел е всеки пациент да напусне отделението с готов резултат или проведена консултация, когато това е необходимо.


Директна телефонна линия с отделението: 02/4417985; 0882 193985

Отделението по образна диагностика в МБАЛ за женско здраве "Надежда" е оборудвано с изцяло нова апаратура последно поколение в тази област.

Всички образи са изцяло дигитализирани, извършват се всички рентгенови изследвания, правят се мамографии, ехомамографии, компютър-томографии, остеоденситометрия.

Апаратурата на отделението по Образна диагностика е така комплектована, че да отговаря на нуждите на една болница за женско здраве с възможност за най-ниски дози на облъчване.

Компютърният томограф е единственият по рода си в страната, като позволява намаляване на дозата лъчение с 50%. Ехографският апарат разполага с уникална матрична сонда, което позволява детайлно висококачествено изследване във всички дълбочини на обекта. Има и функция за еластометрия, за оценка на евентуални формации и диференциална диагноза на доброкачествени и злокачествени заболявания.

Оборудването, с което работим:

КТ уредба – 16 канален Optima CT520 на GE, с възможност да намали до 50% дозата на лъчение по време на изследването.

Уредба за графии с вертикален стенд – Brivo DR – F на GE

Мамографска уредба – Senographe Essential на GE

Мобилен апарат тип „С“ рамо – ОЕС 9900 на GE

Кабинет с апарат за измерване на костна плътност – DPX Pro на GE

Кабинет с ехографски апарат Voluzon E8, снабден с абдоминална, обемна за 4D и матрична сонда за периферни структури 15 MHz.

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: